Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Ασημένιες ... ελπίδες

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι νέοι της Εθνικής Ελλάδας

Icon

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι νέοι της Εθνικής Ελλάδας
Με το ασημένιο μετάλλιο, ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης, επέστρεψε από την Εσθονία (όπου έγινε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U 19) η Εθνική ομάδα. Στον τελικό ηττήθηκε δίκαια, από την ανώτερη Ισπανία, με 1-0 (80' Ροντρίγκεθ). Οι «γαλανόλευκοι» προσπάθησαν, πάλεψαν, στάθηκαν με αξιοπρέπεια αλλά απέναντι τους είχαν μια καλύτερη αντίπαλο. Μπορεί λοιπόν να μην «ανέβηκαν» στη κορυφή αλλά το επίτευγμά τους (η πορεία και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης) συνιστά επιτυχία. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κάποιος τις (λίαν επιεικώς) δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες τα κατάφεραν.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Κ. Τσάνας, επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και πρόσθεσε: «Θέλαμε να αποδείξουμε πως δίκαια φτάσαμε στο Euro και πήγαμε μέχρι τον τελικό. Είμαστε περήφανοι γι' αυτά τα παιδιά και ελπίζω να φτάσουν ψηλά. Παίξαμε πολύ καλά κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως με την Αγγλία. Προκρίθηκαν στον τελικό πανάξια. Πρέπει να έχουν υπομονή για να εξελιχθούν και να φτάσουν ψηλά. Η Εθνική ομάδα τους δίνει κίνητρο».

Προς τιμήν τους οι διεθνείς αναγνώρισαν την ανωτερότητα της Ισπανίας. «Η Ισπανία είναι σε άλλο επίπεδο», «χάσαμε δίκαια από την Ισπανία», «ηττηθήκαμε από την καλύτερη ομάδα» είπαν -ενδεικτικά- οι Μπάλας, Γιαννιώτας, Διούδης. Απαντες οι «γαλανόλευκοι» στάθηκαν στις στιγμές που έζησαν, το επιτυχές του επιτεύγματος τους και εξέφρασαν την ελπίδα να αξιοποιηθούν από τις ομάδες τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουλέν Λοπετέγκουι): Αριθαμπαλάγα, Χόνι, Γκριμάλδο, Ραμάλιο, Τόρες, Καμπάνια, Σούσο (71' Σουάρες), Αλκάθερ, Ροντρίγκεθ (90' Μπερνάτ), Τόρες, Ντεουλοφέου (84' Χουάνμι). ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (85' Μπακασέτας), Κατίδης (90' Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Μαυρίας, Διαμαντάκος (67' Λυκογιάννης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ