Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην υγεία

Σε δράση τώρα μαζί με το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» για να μην περάσουν τα φοροχαράτσια και να διεκδικήσουν οι δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων το δικαίωμα στην υγεία.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι εκτός από τη νέα φοροκαταιγίδα με τα χαράτσια οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυσβάσταχτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά συνάδελφοι δεν μπόρεσαν φέτος να καταβάλουν τις δυσβάστακτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία μας, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, ακόμη και του κλάδου Υγείας, μένοντας έτσι - και τυπικά - χωρίς περίθαλψη. Αλλά και όσοι τα κατάφεραν, έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις και την καθυστέρηση, στερούμενοι ουσιαστικά το δικαίωμα στην υγεία. Το δίλημμα μέσα ή έξω από τον ΕΟΠΥΥ των κλάδων Υγείας των δικηγόρων είναι αποπροσανατολιστικό. Λύση δεν αποτελεί ούτε η ένταξη στον αντιλαϊκό αυτό οργανισμό που δημιουργήθηκε για να συρρικνώσει κι άλλο το δικαίωμα του λαού στην υγεία και την πρόνοια αλλά ούτε και η διατήρηση της αυτοτέλειας, αφού, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, είναι βέβαιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, ότι θα οδηγηθούν στον πλήρη οικονομικό μαρασμό. Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για ένα αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο και ενιαίο σύστημα υγείας για όλο το λαό, με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» κάνει έκκληση στους δικηγόρους, ώστε η αγανάκτηση για τη φορο-ληστεία και τη στέρηση του δικαιώματος στην υγεία, να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα και την εκδήλωση αγωνιστικής αλληλεγγύης στους συναδέλφους που έμειναν ανασφάλιστοι.

Ειδικότερα, για τους ανασφάλιστους δικηγόρους, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» προτείνει αγώνα με στόχο να επιβληθεί τελικά «η σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας τους, ιδιαίτερα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα υγείας». Τέλος, καλεί τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να παλέψουν μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους των άλλων κλάδων, τους μικρομαγαζάτορες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων για να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ