Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Νέο τσεκούρι 22,6%

Σε νέα μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6% θα προχωρήσει η τρικομματική συγκυβέρνηση όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Η μείωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη μείωση 15%-20% και αθροιστικά να μειώσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μέχρι και 43%! Το εφάπαξ το καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που αυτή τη στιγμή έχει σε εκκρεμότητα 54 χιλιάδες αιτήσεις λόγω οξύτατου οικονομικού προβλήματος.

Το υπουργείο, όπως αποκαλύπτεται σε ανακοίνωσή του, θέτει τη μείωση του εφάπαξ εκβιαστικά σημειώνοντας ότι αποτελεί απαραίτητο όρο προκειμένου το κράτος να καταβάλλει στο ΤΠΔΥ το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από την καταβολή αυτού του ποσού και μετά το κράτος δεν πρόκειται να ξαναδώσει χρήματα στο Ταμείο.

Η συγκυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι το κράτος δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει κανένα Ταμείο στο εξής, να καλύψει δηλαδή τις ανάγκες των ασφαλισμένων του. Και ότι αυτές θα πρέπει να καλυφθούν για άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Μάλιστα ο υπουργός έχει το θράσος να δηλώνει ότι «δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό» ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι για την κακή οικονομική κατάσταση του ΤΠΔΥ και του συνόλου των Ταμείων αιτία είναι η λεηλασία των αποθεματικών τους από το κράτος και τους καπιταλιστές μέσω των άτοκων καταθέσεων, των χρηματοδοτήσεων από αυτά των επιχειρηματιών, του τζόγου και των δομημένων ομολόγων, του πρόσφατου «κουρέματος» κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ