Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προετοιμάζουν τη νέα σφαγή μισθών

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η μείωση του «μισθολογικού κόστους» αποτελεί άμεση προτεραιότητα προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, διακήρυξε απερίφραστα χθες η ηγεσία του ΣΕΒ, στέλνοντας στα «σκουπίδια» τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών εταίρων ότι δεν θα γίνουν τάχα νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα η ανακοίνωση του ΣΕΒ ξεμπροστιάζει και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που εμπαίζει θρασύτατα τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι ο νέος «κοινωνικός διάλογος» για τα θέματα αγοράς εργασίας αποσκοπεί δήθεν στην αποκατάσταση των κατώτατων μισθών και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο πραγματικός στόχος είναι αυτός που αναφέρεται στη ανακοίνωση του ΣΕΒ, όπου υπογραμμίζεται ότι αυτό που «προέχει να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε» αφενός «την άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που υπέρμετρα επιβαρύνουν μεταξύ άλλων και το μισθολογικό κόστος και συρρικνώνουν την επιχειρηματική δράση» και αφετέρου «την προσαρμογή του μέσου κόστους εργασίας, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν από την οξυνόμενη κρίση και με έμφαση στις "ευγενείς" συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές έως και 100% πάνω από την ΕΓΣΣΕ». Αυτός είναι άλλωστε και ο διακηρυγμένος στόχος του νέου μνημονίου στο οποίο αναφέρεται επί λέξει ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται «να λάβει μέτρα για την ενθάρρυνση της ταχείας προσαρμογής του κόστους εργασίας ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα με βάση το κόστος (σ.σ. το εργασιακό, εννοείται)». Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επιμένει ότι θα συνεχίσει «το διμερή διάλογο με τους εργοδότες», επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στην τρόικα που τάχα δεν επιτρέπει την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

Είναι ολοφάνερο ότι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ παραμένουν στοχοπροσηλωμένοι στην αποστολή τους, να ξεπουλάνε τα συμφέροντα των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους «πετάξουν έξω» από τα σωματεία, να απορρίψουν τη λογική της ήττας και των διαρκών υποχωρήσεων και αποφασιστικά ενωμένα και μαζικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ