Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Δεν αποδίδει τα ποσά για ανεργία - Εργατική Εστία

«Χέρι» στις εισφορές των ασφαλισμένων για την ανεργία και τις παροχές της Εργατικής Εστίας βάζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα, ενώ η διοίκηση κάνει λόγο και για «δυσκολία» στην καταβολή των επιδομάτων άδειας στους συνταξιούχους, με καθυστέρηση 4- 5 ημερών!

Στο παραπάνω πλαίσιο, το ΔΣ του ΟΑΕΕ αποφάσισε χτες να μην αποδώσει στον ΟΑΕΔ 72.640.133,53 ευρώ που έχουν συσσωρευτεί για τον ειδικό λογαριασμό επιδότησης της ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων και για να έχουν πρόσβαση στις παροχές της Εργατικής Εστίας. Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου εισηγήθηκε την αναστολή εκτέλεσης 4 προηγούμενων αποφάσεων της διοίκησης για την καταβολή των χρημάτων «επειδή η παρούσα οικονομική κατάσταση του Οργανισμού δεν επιτρέπει την απόδοση των πιο πάνω ποσών καθώς επίσης και των ποσών που θα προκύψουν από μελλοντικές κρατήσεις»!!! Τελικά, το ΔΣ έκανε δεκτή την εισήγηση, ωστόσο άλλαξε την αιτιολογία, επικαλούμενο τελικά τη μη παροχή των υπηρεσιών για τις οποίες προορίζονται τα χρήματα, προκειμένου να μην τα αποδώσει. Η καταβολή του ποσού μετατίθεται για το αόριστο μέλλον με ουσιαστικό στόχο να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την «τρύπα» στις συντάξεις, κάτι που επιθυμεί και η διοίκηση.

Ωστόσο, πρόκειται για χρήματα των ασφαλισμένων - αλλά και των συνταξιούχων, καθώς αποκαλύφθηκε ότι περιλαμβάνονται και δικές τους εισφορές σε αυτά - που τους παρακρατήθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κάτι που επιτάσσει την επιστροφή στους δικαιούχους, πολύ περισσότερο αφού ούτε η επιδότηση ανεργίας έχει υλοποιηθεί, αλλά και η Εργατική Εστία καταργήθηκε!

Οι παρακρατήσεις έγιναν βάσει των αντιλαϊκών νόμων 3863/2010 και 3986/2011 με τους οποίους θεσπίστηκαν σημαντικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ενώ επέβαλαν στους αυτοαπασχολούμενους πρόσθετο χαράτσι 10 ευρώ το μήνα για να έχουν δικαίωμα επιδότησης της ανεργίας και ακόμη 2 ευρώ ανά μήνα για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Οι αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, Ομοσπονδίες και Σωματεία, είχαν καταγγείλει αυτές τις διατάξεις ως προς τη θέσπιση πρόσθετης εισφοράς σε βάρος των ΕΒΕ, εκφράζοντας τη θέση ότι το κόστος γι' αυτά τα δικαιώματα πρέπει να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ