Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Φανατικός οπαδός της «αναδιαπραγμάτευσης»

Τώρα καλεί τη συγκυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες

Στον πλέον ένθερμο οπαδό της «αναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη έσκουζε για την κατάργησή του. Με χτεσινή του ανακοίνωση, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τις προεκλογικές της εξαγγελίες για «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής».

Επί της ουσίας, ζητάει από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να φανούν συνεπείς στα όσα έλεγαν πριν από τις κάλπες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αυταπάτη ότι η αναδιαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ μπορεί να οδηγήσει και σε αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού.

Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε και χτες να δημιουργεί εντυπώσεις, με την άρνησή του να συναντηθεί με την τρόικα, όχι λόγω της πολιτικής που αυτή υπηρετεί μαζί με τη συγκυβέρνηση, αλλά επειδή η αντιπροσωπεία αποτελείται από χαμηλόβαθμους τεχνοκράτες!

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες «έτσι ώστε να θέσουμε αυτό που είπε χθες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, την ανάγκη πια να γίνει μια έκτακτη συνάντηση κορυφής σε επίπεδο ευρωπαϊκό, όπου να τεθεί το ελληνικό θέμα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται με τον συνολικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Ευρώπης απέναντι στην κρίση».

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη συνάντηση με την τρόικα αλλά ζητάει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς προϊστάμενους της αντιπροσωπείας, σαν να πρόκειται η ΕΕ να εκφράζει διαφορετική πολιτική από αυτή των εκπροσώπων της στην τρόικα!

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που ζητάει σύγκληση της Συνόδου της ΕΕ, καταγγέλλει τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι είναι «οι πιο πιστοί σύμμαχοι της κας Μέρκελ», με την οποία όμως και ο ίδιος θέλει να διαβουλευθεί, παρακάμπτοντας την τρόικα, την οποία χαρακτηρίζει «ευρωπαϊκή υπαλληλία». Για να ενεργοποιήσει μάλιστα ψευτοπατριωτικά αντανακλαστικά, χαρακτηρίζει «εθνική ταπείνωση (...) να είναι ο κ. Τόμσεν συνομιλητής του Ελληνα πρωθυπουργού, όποιος κι αν είναι αυτός».

Ενισχυτικά στα παραπάνω, ο Δ. Παπαδημούλης ομολόγησε χτες ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναδιαπραγμάτευση και ότι αυτό είναι το πεδίο της αντιπαράθεσης με τη συγκυβέρνηση. Οπως είπε, «απαιτείται μια πολύ σοβαρή και σκληρή επαναδιαπραγμάτευση για να απαλλαγούμε από τη θηλιά του Μνημονίου, αλλά αντί αυτού, εκείνο που γίνεται είναι καλλιέργεια εδάφους έτσι ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να πάμε σε τρίτο Μνημόνιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαπατούν το λαό τα κόμματα της ΕΕ (2012-11-03 00:00:00.0)
Ντελάλης της διαχείρισης που πνίγει το λαό (2012-07-28 00:00:00.0)
Συνειδητός αποπροσανατολισμός (2012-07-27 00:00:00.0)
Με υπευθυνότητα απέναντι στους αστούς και την ΕΕ (2012-07-01 00:00:00.0)
Βλέπει «ασάφειες» στο κυβερνητικό πρόγραμμα (2012-06-26 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο καλύτερου διαπραγματευτή (2012-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ