Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: «Η ευρύτερη γειτονιά δίνει πολλά εκρηκτικά γεγονότα τις τελευταίες μέρες, επιτείνοντας τα κύματα ανησυχίας, που η οικονομική κρίση έτσι κι αλλιώς γεννά. Τα γεγονότα στη Συρία λαμβάνουν πλέον άλλες διαστάσεις (...) όλα δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στο σημείο της πλήρους αποσταθεροποίησης της Συρίας. Ταυτόχρονα, η βομβιστική επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας (...) πιθανώς να επισπεύσει τα προετοιμαζόμενα εδώ και καιρό επιθετικά σχέδια του Ισραήλ κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν (...) Συνδυαζόμενα τα γεγονότα, μάλλον μας προειδοποιούν για επικράτηση πολεμικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή (...) η χώρα μας πρέπει να προετοιμάζεται για επιδείνωση των διεθνών συνθηκών. Ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών κατά του Ιράν και μια λογικώς αναμενόμενη απάντηση από την πλευρά της Τεχεράνης είναι δυνατόν να προκαλέσει ευρύτερη ανάφλεξη, να εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη και να επιτείνει τις συνθήκες ύφεσης στην Ευρώπη. Και μαζί να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις ελληνικές προσπάθειες για έξοδο από την κρίση. Οπως και να έχει, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προετοιμάζεται για τα χειρότερα και να λαμβάνει πρόνοιες για έκτακτες καταστάσεις» (στο ΒΗΜΑ).

ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΙΑ: «Στη Βαυαρία η τοπική κυβέρνηση θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα ελλειμματικά κρατίδια (...) Στην Ιταλία, ο Μόντι προειδοποιεί ότι η αυτόνομη περιοχή της Σικελίας οδηγείται σε χρεοκοπία (...) Τα παραπάνω μάς προειδοποιούν για την παροξυσμική διάσταση που θα πάρει στο Βέλγιο η άρνηση της Φλάνδρας να επιδοτεί τη Βαλονία, αλλά και την τροπή που θα πάρουν οι ισορροπίες ανάμεσα στη Μαδρίτη και τις αυτόνομες περιοχές και ιδιαίτερα τη Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ: «Το ΔΝΤ αναφέρει πως η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει υψηλή, καθώς η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη έως το 2016 δεν προσφέρουν τις συνθήκες για να επιστρέψει η ανεργία στα προ της κρίσης επίπεδα. Συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής το ΔΝΤ διατυπώνει - και μάλιστα στην προστακτική (...) Καθορίστε και ψηφίστε τα υπολειπόμενα μέτρα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών (...) Βελτιώστε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών» (στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητικότητα στο φόντο των σχεδίων για «νέα περιφερειακή αρχιτεκτονική» (2022-07-28 00:00:00.0)
Αντίποινα με χτύπημα σε ισραηλινή βάση στο Ιράκ (2022-03-15 00:00:00.0)
Νέες απειλές από το Ισραήλ και πιέσεις από τη Δύση (2021-09-09 00:00:00.0)
Νέες απειλές κατά Ιράν (2013-10-04 00:00:00.0)
Υπολογισμοί με το βλέμμα σε μονομερές πλήγμα (2012-08-22 00:00:00.0)
Οι περίεργες εμμονές της Α.Π. και η αλήθεια (2011-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ