Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την γκανγκστερικού τύπου επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργία Ελλάδος», την περασμένη Παρασκευή, με χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών, οι χαλυβουργοί δεν πτοήθηκαν.

Μια πρώτη απάντηση ήρθε από τη Γενική τους Συνέλευση, που συνεδρίασε την επόμενη μέρα και αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας με ψήφους 164 υπέρ και 5 κατά. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Παρασκευής η συγκλονιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίων μπροστά από την πύλη του εργοστασίου και τα μηνύματα συμπαράστασης που έφθαναν από κάθε γωνιά της χώρας καθώς και από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Χτες, έγινε διπλή επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων σε βάρος των απεργών. Πήραν και πάλι την απάντησή τους: Το απογευματινό συγκλονιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης των ταξικών σωματείων στην Ομόνοια, καθώς και των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την απόπειρα του Μάνεση να σπάσει την απεργία. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες. Ενώ είχε ανακοινώσει συνάντηση με το σωματείο για σήμερα, λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση προς το σωματείο για τη συγκεκριμένη συνάντηση...

Ομως, η αλληλεγγύη και ο αγώνας των χαλυβουργών ξεπερνά σε μπόι τον ίδιο τον βιομήχανο Μάνεση, την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστική Δικαιοσύνη, τη συντριπτική πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει ο ίδιος ο εργοστασιάρχης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι έξω από το εργοστάσιο! Συνεχίζουν αγέρωχοι, με το κεφάλι ψηλά και τη μέση ίσια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ