Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο

Από την παράσταση στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο
Από την παράσταση στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο
Μηνύματα αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών έχουν αποσταλεί από συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, από διάφορες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, μηνύματα έχουν στείλει:

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μετάλλου της ΠΣΟ (TUI Metal). Γενική Ενωση Εργατών Παλαιστίνης (General Union Of Palestine Workers). Συνδικάτα Βάσης Ιταλίας (Usb Italia). Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης. Συντονιστικό Συνδικάτων Καταλονίας (Coordinadora Obrera Sindical). Συνδικαλιστικό Μέτωπο Καναρίων Νήσων (Frente Sindical Obrero de Canarias). Κεντρικό Συνδικάτο Συνταξιούχων Ισπανίας (Central Sindical Unitaria Pensionistas Estado Espanol). Συνδικάτο Τεχνικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Ιρλανδίας (Tecnhnical, Engineering and Electrical Union Irland). Δανέζικη Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς. Οργάνωση Νεολαίας REBELL της Γερμανίας.

Πολιτικά κόμματα

Εργατικό Κόμμα Βελγίου. Κομμουνιστικό Κόμμα Σερβίας. Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν. Εργατικό Κόμμα - ΕΜΕΠ Τουρκία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό Προξενείο στη Μελβούρνη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών όπου και επέδωσε ψήφισμα - καταγγελία της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας. Επίσης μηνύματα αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών έχουν εκφράσει μια σειρά από φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος της Αυστραλίας.

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία, που διοργάνωσαν Ελληνες μετανάστες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συμμετείχε και αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο RMT (Εργαζόμενοι στις Μεταφορές, σιδηρόδρομο, πλοία) που παρέδωσε στον πρέσβη επιστολή καταγγελίας που υπογράφει ο ΓΓ του Συνδικάτου Μπομπ Κρόου.

Στην παράσταση στην πρεσβεία συμμετείχαν μέλη και φίλοι του Τουντέχ του Ιράν (παράνομο Κομμουνιστικό Κόμμα), από το κίνημα «Εταχιντ» στην Τυνησία, το συντονιστικό κομμουνιστικών κομμάτων στη Βρετανία και την επιτροπή γυναικών, μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, της ΕΔΟΝ Κύπρου. Τελικά, οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν τα ψηφίσματα και τις επιστολές διαμαρτυρίας, καθώς από την πρεσβεία αρνήθηκαν να τα παραλάβουν, προφασιζόμενοι ότι ήταν κλειστή, αλλά πρόλαβαν να καλέσουν τη βρετανική αστυνομία, δήθεν για να ...αποκαταστήσει την τάξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχαιρετούν τον Παναγιώτη Σταματόπουλο (2022-02-11 00:00:00.0)
Νέα μηνύματα για τους χαλυβουργούς (2014-04-25 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν συντονισμένα με τον κλάδο τους (2012-03-15 00:00:00.0)
Ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών (2011-08-26 00:00:00.0)
Μαζική απάντηση σε αντεργατικά μέτρα (2005-07-01 00:00:00.0)
Οι 1.400 απολυμένοι και τα λιμάνια της απεργίας... (1998-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ