Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Πιέσεις για ... εδραίωση των δεδομένων του πολέμου

ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΣΚΟΠΙΑ.--

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συνεχίζει την περιοδεία του στα Βαλκάνια με σκοπό να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Συνοδεύεται από τον προσωπικό του απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σχετικά με το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Πρόεδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, πως θα ζητήσει οι διαβουλεύσεις με τις αρχές της Πρίστινας να διεξάγονται παρουσία εκπροσώπου του ΟΗΕ. Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών, Χασίμ Θάτσι ο ΟΗΕ δεν έχει κανένα ρόλο στο διάλογο αυτό, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ώστε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Ο Μουν επισκέπτεται τις χώρες των Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, ενώ θα μεταβεί και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη) υποστηρίζοντας πως ο ΟΗΕ επικεντρώνεται «στην οικοδόμηση του μέλλοντος μέσω συνεργασίας» και πως οι χώρες «είναι εστιασμένες στην εδραίωση της ειρήνης». Ολα αυτά δεκατρία χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία, και ο ΟΗΕ χρησιμοποιήθηκε ως όργανό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ