Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κινητοποίηση των εργαζομένων

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Από κει ξεκίνησαν δυναμική πορεία στην Βουλή, όπου με συνθήματα διαμαρτυρίας έκαναν σαφές πως δε θα υποκύψουν στην τρομοκρατία που τους ασκείται από κυβέρνηση και εργοδοσία προκειμένου να σπάσουν την απεργία τους. Συγκεκριμένα, χτες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η εργοδοσία τούς απέστειλε εξώδικο με το οποίο απαιτεί να συνεχιστεί η συντήρηση των υποβρυχίων, θέτοντας θέμα ασφάλειας και κινδύνου καταστροφής τους, επιχειρώντας στην ουσία να "σπάσει" την απεργία τους. Εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες που αποφάσισαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, απαιτούν και την κατάργηση του επαίσχυντου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας με μια μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει επιβάλει η εργοδοσία από τις 18 Απρίλη και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών που τους οφείλονται. Παράλληλα, είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης να τεμαχίσει το ναυπηγείο και να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού τμήματός του.

Οι ταξικές δυνάμεις της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επισημαίνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενιαίου μετώπου πάλης με τους εργαζόμενους των άλλων ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διεκδικώντας την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο με την προοπτική της συγκρότησης του δημόσιου ενιαίου φορέα της ναυπηγικής βιομηχανίας που θα λειτουργεί, θα σχεδιάζει και θα έχει κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τις ανάγκες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ