Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνέλευσης καλεί η ΕΣΗΕΑ τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

Να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ που έγινε τον περασμένο Ιούνη, καλεί τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με χτεσινή επιστολή του.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «η Διοίκηση της Ενώσεώς μας, εκφράζοντας τη βούληση των μετόχων - μελών του Ταμείου, σας καλεί χωρίς καθυστέρηση, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως της 23/06/12, να ανακαλέσετε όλες τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις, που έχετε λάβει, για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επιβολή εισφορών ασθενείας 3% στους συνταξιούχους μέλη μας, την αύξηση της εισφοράς από 3% σε 6% καθώς και τις περικοπές παροχών κ.ά.».

Επισημαίνεται επίσης πως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «δεν μπορεί να δεχθεί σε καμία περίπτωση την αλλοίωση της μορφής του Ταμείου», πως «η μορφή του, ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητό του» και ότι «κάθε, δε, σκέψη για ενοποίηση με άλλο Ταμείο οδηγεί στην υπονόμευσή του και την τελική κατάργησή του».

Υπογραμμίζεται παράλληλα πως «αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ανοίξει ένα μέτωπο ενάντια στην ΕΣΗΕΑ, με αιχμή τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης», ενώ «αίσθηση έχει δημιουργήσει, επίσης, η προσπάθεια της Προέδρου του Οργανισμού, η οποία με δηλώσεις, συνεντεύξεις και αναληθείς ισχυρισμούς προσπαθεί να στοχοποιήσει μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και να αποποιηθεί τις ευθύνες της για όσα οι ασφαλισμένοι της καταμαρτυρούν».

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, με προσωπική της δήλωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ δεν παρέλειψε να καταφύγει στο χυδαίο αντικομμουνισμό απέναντι στις καθαρές πολιτικές θέσεις, την ουσιαστική από τη σκοπιά των πραγματικών συμφερόντων των εργαζόμενων κριτική και κυρίως στις προτάσεις ουσιαστικής διεξόδου, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που υιοθετούνται από τους εργαζόμενους, στοχοποιώντας με ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Γ. Φιλιππάκη («Δημοσιογραφική Συνεργασία» και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές). Παρά το γεγονός ότι οι συκοφαντίες και τα ψέμματα αποκαλύφθηκαν πλήρως όταν είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά βίντεο, ενώ και το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ την κάλεσε να κατεβάσει αμέσως τις σχετικές δηλώσεις της από την ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ, η πρόεδρος επιμένει αποδεικνύοντας έτσι τα πολιτικά της κίνητρα.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δε θα παραβρεθεί στη σημερινή συνέλευση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ καθώς «η παρουσία και συμμετοχή μας αύριο, στη σύσκεψη, που συγκαλείτε, κρίνεται ότι εξυπηρετεί σκοπούς επικοινωνιακού χαρακτήρα από την πλευρά σας, που ως στόχο έχει την ανατροπή των αποφάσεων της Γ.Σ., τις οποίες δεν εφαρμόζετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ