Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αδειάζει τους παιδικούς σταθμούς από εργαζόμενους - παιδιά

Εμπαίζει τους απολυμένους συμβασιούχους του δήμου που δούλευαν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (ΠΣ), δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και στους γονείς τους, η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της Αθήνας.

Τη Πέμπτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα περίπου 450 συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους ΠΣ του δήμου) που διεκδικούσαν με αυτό τον τρόπο παραμονή στην εργασία τους μετά τη λήξη και μη ανανέωση των συμβάσεών τους. Το δικαστήριο έβγαλε αρνητική απόφαση για 272 εργαζόμενους. Την ίδια ακριβώς μέρα με την έκδοση της δικαστικής απόφασης (και αφού ενημερώθηκε επίσης τάχιστα από τη νομική υπηρεσία του δήμου) η διορισμένη από τη δημοτική αρχή πρόεδρος του ΔΒΑ απέστειλε υπόμνημα (χαρακτηρισμένο ως «Εξ. Επείγον») στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου αναφέροντας ότι «το ΔΒΑ οφείλει και από τούδε και στο εξής να μην αποδέχεται τις υπηρεσίες αυτών, παρακαλούμε για την άμεση υλοποίηση των διαλαμβανόμενων σε αυτό. Παρακαλούμε δε, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν φορολογικά, ασφαλιστικά κ.λπ. όσοι δυνάμει των ως άνω αποφάσεων δεν μπορούν να παρέχουν έργο από τούδε και στο εξής».

Οι συμβασιούχοι αντέδρασαν στην απόλυση, επιδίωξαν και κατάφεραν την Παρασκευή συνάντηση με τον ΓΓ του δήμου. Κατά πληροφορίες, τους προέτρεψε να ξανακαταθέσουν στο δικαστήριο αίτηση προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία τους, τους παρείχε «διαβεβαιώσεις» ότι θα έχουν την στήριξη της δημοτικής αρχής και της προέδρου του ΔΒΑ. Την ίδια μέρα οι απολυμένοι έλαβαν υποσχέσεις και από τη νομική υπηρεσία του ΔΒΑ ότι πρόθεση της προέδρου είναι να τους στηρίξει. Χθες όμως, η νομική υπηρεσία φέρεται να τους ενημέρωσε, κατ' εντολή της προέδρου, ότι είναι «αναρμόδια» για το ζήτημα, αναρμόδια να τους παρέχει την οποιαδήποτε συνδρομή. Εξάλλου, οι απολυμένοι συμβασιούχοι από την Πέμπτη ζητούν συνεχώς συνάντηση με την πρόεδρο, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση οι ΠΣ του δήμου κλείνουν σήμερα για καλοκαίρι και ξανανοίγουν 3 Σεπτέμβρη με αβέβαιο πόσοι θα δουλεύουν εκεί και πόσα παιδιά θα φιλοξενούν. Θυμίζουμε πως όταν εκδικάστηκαν πριν μερικές βδομάδες τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων (περίπου οι 140 είναι παιδαγωγοί) για να μην απολυθούν, η ίδια η πρόεδρος του ΔΒΑ έκανε σαφές ότι αν το δικαστήριο δεν εκδώσει προσωρινή διαταγή παραμονής στην υπηρεσία τους, το προσωπικό των σταθμών συρρικνώνεται τόσο ώστε θα πρέπει να πάρουν 1.200-1.500 παιδιά λιγότερα. Για σήμερα οι εργαζόμενοι του ΔΒΑ έχουν προκηρύξει κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ