Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
Ωμό ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ... ΟΧΙ στους συνταξιούχους

Εντατικά προετοιμάζονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις, για τις 14 Μάρτη, από τις Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ακόμη περισσότερο καθαρό έγινε χτες το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη και της πολιτικής της. Και όχι μόνον αυτό. Εγινε περισσότερο φανερό, πως η πολιτική των άθλιων συντάξεων πείνας πηγαίνει «πακέτο» με τις δρομολογούμενες ήδη γενικότερες αντιλαϊκές ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Χτες, οι εκπρόσωποι των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΠΟΣΕ, ΕΛΤΑ) και των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων όλης της χώρας, «πολιορκημένοι» από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη, εισέπραξαν την απερίφραστη άρνηση του Κ. Σημίτη και των αρμοδίων υπουργών του στα δίκαια αιτήματα, για 200.000 δραχμές κατώτερη σύνταξη, να μην κατεδαφιστεί η Κοινωνική Ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.

«Στις 14 του Μάρτη βγαίνουμε ξανά στο δρόμο!» ήταν η περήφανη απάντηση των συνταξιούχων, δηλώνοντας και τη δική τους αγωνιστική συμμετοχή στις προετοιμαζόμενες, σε όλη την Ελλάδα κινητοποιήσεις, από τις Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  13   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ