Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πωλητήριο για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Δεσμεύσεις για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες παροχές προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και τις εταιρείες αερομεταφορών, παρείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού, Κ. Χατζηδάκης και Ολγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια κοινής συνάντησης που πραγματοποίησαν χτες με εκπροσώπους των παραπάνω κλάδων.

Κρίσιμης σημασίας ζήτημα, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θεωρείται η περαιτέρω μείωση των τελών των αεροδρομίων αλλά κυρίως η επίσπευση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιφερειακών αερολιμένων. Οπως προέκυψε από τη συνάντηση, βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το μοίρασμα της πίτας να γίνει με τρόπο τέτοιο, ώστε να μη μείνει δυσαρεστημένος κανείς ενδιαφερόμενος «επενδυτής», από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας επιβάλλει να τρέξουμε πολύ γρήγορα», έτσι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε ότι εξετάζεται η στήριξη των αεροπορικών εταιρειών που «δεσμεύονται» ότι θα παραμείνουν στη χώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες μια σειρά αεροπορικών εταιρειών έχουν διακόψει ή ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους από και προς τη χώρα μας, επικαλούμενες «μείωση του επιβατικού κοινού». Το ερώτημα που τίθεται προς την κυβέρνηση, είναι τι είδους «δεσμεύσεις» περιμένει από τους αερομεταφορείς και τι είδους «στήριξη» είναι διατεθειμένη να τους παράσχει, σε μια περίοδο που η διεθνής αεροπορική κίνηση είναι έτσι κι αλλιώς μειωμένη. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος για ακόμη μεγαλύτερη ένταση τόσο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου πλούτου -τα κρατικά αεροδρόμια εν προκειμένω- όσο και για τη χορήγηση ακόμη πιο προκλητικών παροχών προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και των αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ