Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κούφιες αντιμνημονιακές κορόνες

Με καταγγελίες κατά του μνημονίου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, προσπάθησε κατά τη χτεσινή ομιλία του στην Κατερίνη να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα πραγματικά αίτια της κρίσης και το ποιες πολιτικές φέρνουν μνημόνια και λιτότητα για το λαό.

Πλειοδοτώντας σε χαρακτηρισμούς του τύπου «Σαμαράς ο πρωθυπουργός της δραχμής», «οι συνένοχοι στο έγκλημα κ. Βενιζέλος και κ. Κουβέλης» και «μοιραία τριανδρία» που «εξαπάτησαν, εκβίασαν και υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κινδυνολογώντας με τη δραχμή», τους κατηγόρησε πως «παραιτούμενοι από την επαναδιαπραγμάτευση» πέταξαν «στο καλάθι των αχρήστων τις δικές τους δεσμεύσεις». «Δεσμεύτηκαν, είπε, ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή».

Για να καταλήξει ο ίδιος πως «το μνημόνιο δεν βγαίνει», επικαλούμενος και τα όσα είπε περί αυτού και ο Π. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οδηγεί την Ελλάδα γονατιστή στην πόρτα εξόδου της Ευρωζώνης». Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «πτωχευμένη τραπεζοκρατία», αναγνωρίζοντας έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες βρίσκονται σε... δύσκολη θέση.

Μετά από όλα αυτά και χωρίς να κάνει ούτε μια αναφορά στο ρόλο της ΕΕ παρά μόνο περιορίζοντας τα βέλη του στο νεοφιλελευθερισμό, διακήρυξε πως «εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει και την Ευρώπη. Γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη χωρούν στον στενό κορσέ του νεοφιλελεύθερου δόγματος. Γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη αντέχουν χωρίς το οξυγόνο της δημοκρατίας». Και κάλεσε το λαό που υποφέρει από την πολιτική του «ευρωμονόδρομου», την οποία υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, «να σώσουμε την Ελλάδα από τους αυτόκλητους σωτήρες της για να σώσουμε την ίδια την Ευρώπη»! Προσθέτοντας πως «οι λαοί της Ευρώπης, οι λαοί του Νότου της Ευρωζώνης, που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της άγριας λιτότητας των μνημονίων, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους πάνω μας, μας ζητούν να πετύχουμε, να έρθει ο ελληνικός λαός στην εξουσία, με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψέμα με κοντά ποδάρια (2017-11-24 00:00:00.0)
Στη μέγγενη ψευτοδιλημμάτων (2015-09-22 00:00:00.0)
Προτιμότερο να καεί ο λαός παρά η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ (2015-09-15 00:00:00.0)
Στην πεπατημένη του ευρωενωσιακού «ρεαλισμού» (2014-02-25 00:00:00.0)
ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΖΕ (2012-05-31 00:00:00.0)
Το μικρό καλάθι της διγλωσσίας... (2012-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ