Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Δεσμεύσεις για λειτουργία των 5 σταθμών

Με την αγωνιστική καθοδήγηση του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των γονιών στις συνεχόμενες κινητοποιήσεις έγινε δυνατή η λειτουργία των πέντε σταθμών της «Παιδικής Στέγης», που απειλούσε ότι θα κλείσει η Διοίκηση του Ιδρύματος επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Τη δέσμευση αυτή έδωσε γραπτά χτες το βράδυ ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Σωματείου, των γονιών και των εργαζομένων. Οι δεσμεύσεις έχουν ως εξής:

  • Οι σταθμοί - συμπεριλαμβανομένου και του Κερατσινίου που έκλεισε - θα λειτουργήσουν κανονικά από την 1.9.2012.
  • Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση στο ύψος που γινόταν μέχρι τώρα από το ΙΚΑ και θα ανακοινωθεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί.
  • Θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση - ανάλογη με εκείνη που είχε υπογραφεί παλιότερα με το υπουργείο Υγείας - με την οποία θα καλύπτεται η διαφορά ανάμεσα στα χρήματα της επιχορήγησης και των τροφείων που πληρώνουν οι γονείς, ώστε να είναι ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί του Ιδρύματος.
  • Θα καταβληθούν εντός των ημερών τα χρήματα των εφτά μηνών του 2012, που έπρεπε να καταβάλει το ΙΚΑ, καθώς η χρηματοδότηση διακόπηκε μετά τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μετά την 1.1.2012.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ