Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΣΦΙΞΙΜΟ... «Γίνεται όλο και περισσότερο βέβαιο - θα έλεγα και σίγουρο - πως η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση (...) Στο σημείο που έχουν φέρει τα πράγματα, οι ελπίδες για σωτηρία της ελληνικής οικονομίας εξανεμίζονται καθημερινά (...) Ενα είναι βέβαιο. Οι ευθύνες του ελληνικού λαού είναι μηδενικές, διότι από την πλευρά του δέχθηκε αγόγγυστα τα μέτρα (...) Αρκετοί αναλυτές αναμένουν την αναγγελία παραδοχής της αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος στο τέλος Σεπτεμβρίου (...) Τα μηνύματα που στέλνει η Ουάσιγκτον στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι έντονα και ανησυχητικά» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Η FED»: «Τα πράγματα στην Ευρώπη επιταχύνονται (...) δεν είναι τυχαία η προ ημερών δραματική δημόσια δήλωση του Μάριο Ντράγκι, του προέδρου της ΕΚΤ, ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ. Δεν είναι τυχαίο που ντάλα καλοκαίρι, ο Γκάιτνερ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, τρέχει στην Ευρώπη και κυνηγάει τον Σόιμπλε, ακόμα και στον ...τόπο των διακοπών του! Το "στενό μαρκάρισμα" των Γερμανών από τον Λευκό Οίκο δείχνει την ανησυχία του για τις αυγουστιάτικες εξελίξεις στην Ευρωζώνη» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; «Ποιοι υποκρίνονται ακόμη ότι δεν καταλαβαίνουν; (...) το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό ως προς τα μέτρα (...) δεν είναι εύκολο να ανακοινώσεις μέτρα που θα είναι επώδυνα για εκατομμύρια πολίτες, χρειάζεται πολλή σκέψη και ακόμη περισσότερη επικοινωνιακή διαχείριση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Κάποτε η 76χρονη Ντολόρες Μόρα και ο 75χρονος σύζυγός της φαντάζονταν ότι θα περάσουν τα γηρατειά τους σε μια σχετική άνεση με μια μηνιαία σύνταξη της τάξεως των 1.645 ευρώ και με το σπίτι τους αγορασμένο (...) στην πραγματικότητα ζουν σε ένα τριάρι στη Βόρεια Ισπανία με την άνεργη 48χρονη κόρη τους και τους δύο ενήλικους και επίσης άνεργους γιους της. Εχουν επίσης αναλάβει να ξεπληρώσουν τα χρέη του παιδιού τους και μερικές φορές η σύνταξή τους δεν αρκεί για το καθημερινό τους γεύμα (...) ολοένα και περισσότερες ισπανικές οικογένειες καταφεύγουν στους ηλικιωμένους συγγενείς τους για βοήθεια (...) σε κάποιες περιπτώσεις οικογένειες απομακρύνουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους από τα γηροκομεία στα οποία διέμεναν για να μπορούν να εισπράττουν τις συντάξεις τους» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ