Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγώνας για ένα δημόσιο σύστημα λαϊκής Υγείας

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου στο Νοσοκομείο Σερρών

Στο Νοσοκομείο Σερρών περιόδευσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Συναντήθηκε με τους γιατρούς του νοσοκομείου στην παθολογική κλινική και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις ελλείψεις, τις πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα π.χ. γιατρός να λιποθυμήσει από υπερκόπωση ή οι γιατροί να έχουν δηλώσει συλλογική παραίτηση λόγω των συνολικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθως συναντήθηκε με εργαζόμενες στα πλυντήρια, τα σιδερωτήρια και τα μαγειρεία, όπου επίσης τονίστηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επιβίωσή τους με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, την άγρια φορολόγηση, το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Οι ίδιοι οι ασθενείς ζήτησαν απ' το το κλιμάκιο του ΚΚΕ και το πήγαν στη νεφρολογική κλινική όπου ασθενείς και εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε κλίνες και μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση και θεραπεία των ασθενών. Συνάντηση είχε και με το διευθυντή του νοσοκομείου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε στις συζητήσεις ότι ο λαός δε χρωστάει τίποτα, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία. Οτι γι' αυτό απαιτείται να δυναμώνει η λαϊκή συσπείρωση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία που θα οικοδομήσει ένα πραγματικά λαϊκό σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία, κάλεσε σε αγώνα για: Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς. Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία. Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Συντονισμός των προσπαθειών

Δηλωτικό των αγωνιστικών διαθέσεων που υπάρχουν στις Σέρρες είναι η κοινή σύσκεψη ιατρών της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών (ΕΝΙΝΣ), του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών και του Σωματείου Συνταξιούχων Σερρών του ΙΚΑ με θέμα τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της Υγείας.

«Κοινή διαπίστωση όλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ο δωρεάν και δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας για το λαό, κάτι που δε διασφαλίζεται από τον ΕΟΠΥΥ έτσι όπως έχουν περικόψει τη χρηματοδότησή του». Οι μετέχοντες στη σύσκεψη «συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις τους θα συνεχιστούν για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα τους και των μορφών πάλης που θα ακολουθήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ