Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προέβη στους ... εθιμοτυπικούς θερινούς φορολογικούς ελέγχους

Στοιχεία από τους ...εθιμοτυπικούς καλοκαιρινούς ελέγχους σε περιοχές με μεγάλη τουριστική δραστηριότητα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ, από όπου προκύπτει εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 27/7-30/7/2012 πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του Σώματος 642 φορολογικοί έλεγχοι σε 26 τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 367 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.256 παραβάσεις, ενώ το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,2%.

Με τέτοιου είδους στοιχεία και δραστηριότητες επιχειρούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά με πείσουν την κοινή γνώμη ότι επιδιώκουν να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή, την οποία εντοπίζουν σε μικρομεσαία καταστήματα, ταβέρνες, ψησταριές, σουβλατζίδικα κ.ά. Οχι ότι στις μικρές αυτές επιχειρήσεις δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον κατά τη γνωστή ευαγγελική ρήση.

Πριν από λίγες μόνο μέρες αναπαρήγαγε και ο ελληνικός Τύπος στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους έχουν εισρεύσει περισσότερα από 20 τρισ. δολάρια, φυσικά αφορολόγητα. Το σχετικό ποσό αντιστοιχεί στο άθροισμα του ετήσιου ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, η δε κοινωνική αξιοποίηση των χρημάτων αυτών θα ήταν αρκετή για να επιλυθούν τα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα του πλανήτη. Οι καπιταλιστές όμως κάτοχοι τους, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες ομοϊδεάτες τους, τα φυλάσσουν επίζηλα - και αφορολόγητα - στους προστατευόμενους και αεροστεγείς χώρους των ελβετικών τραπεζών, στα νησιά Κάιμαν κλπ. Κατά τα άλλα, το ΣΔΟΕ αναζητά τη φοροδιαφυγή στις ψαροταβέρνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ