Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 αγνοούνται μετά από κατολίσθηση, σε ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων της κινεζικής επαρχίας Σινζιάγκ, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις εδώ και βδομάδες. Οι νεκροί είναι κυρίως εργάτες, καθώς και έξι κάτοικοι της περιοχής. Με δεδομένο ότι οι καταρρακτώδεις βροχές στην Κίνα συνεχίζονται, πλήττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, η κυβέρνηση ζητά καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους.

MONTΡΕΑΛ.-- Τη διάλυση της τοπικής Βουλής και την προκήρυξη εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Σεπτέμβρη, ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός της επαρχίας Κεμπέκ του Καναδά Ζαν Σαρέ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Ιούλης ήταν ο αιματηρότερος μήνας της τελευταίας διετίας στο Ιράκ, με 325 νεκρούς - 241 πολίτες, 40 αστυνομικοί και 44 στρατιώτες - σε όλη τη χώρα και 697 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 480 άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα ιρακινά υπουργεία Υγείας, Αμυνας και Εσωτερικών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά απειλούνται με σοβαρό υποσιτισμό σε χώρες της Βόρειας και Δυτικής Αφρικής ανακοίνωσαν χτες στο Λονδίνο εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «Γουόρλ Βίζιον» και «Σέιβ δε Τσίλντρεν».

MΠΑΜΑΚΟ.-- Η μεταβατική κυβέρνηση του Μάλι καταδίκασε χτες ως «μεσαιωνικό και απάνθρωπο» το λιθοβολισμό ενός ανύπαντρου ζευγαριού στο βόρειο τμήμα της χώρας από τους ακραίους ισλαμιστές της οργάνωσης «Ανσάρ Ντιν».

ΑΜΜΑΝ.-- Ενας ύποπτος για λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών σκοτώθηκε χτες στη διάρκεια εφόδου της ιορδανικής αστυνομίας σε κτίρια της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμμάν. Στην ίδια επιχείρηση τραυματίστηκαν δύο αξιωματικοί της αστυνομίας και συνελήφθησαν 13 ύποπτοι.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Δεκάδες σκοτώθηκαν ή αγνοούνται εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών που σημειώθηκαν στην αρχή της βδομάδας σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής ΛΔ Κορέας, ανακοίνωσαν χτες οι τοπικές αρχές, σημειώνοντας ότι οι άστεγοι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε πάνω από 60.000.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν χτες λασποπλημμύρες στην ανατολική επαρχία Μαλούκου της Ινδονησίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων ενώ αγνοείται η τύχη αρκετών άλλων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εξέπνευσε χτες σε ηλικία 45 ετών και ο δεύτερος Ισραηλινός που αυτοπυρπολήθηκε πριν μερικές βδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και την οικονομική κρίση.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο διάλογος μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών διαπραγματευτών θα πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο δύο ανεξάρτητων κρατών δίχως να γίνουν διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος των Κοσσοβάρων Αλβανών, Χαϊρεντίν Κούτσι.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Επίσκεψη διάρκειας δύο εβδομάδων στη Ρουμανία ξεκίνησε χτες αντιπροσωπεία της τρόικας για να ...αποτιμήσει τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα με πρόφαση τη «διατήρηση μιας συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής», συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική που έχει αρνητικές συνέπειες στο λαό και τους εργαζόμενους.

ΜΙΝΣΚ.-- Στην καθαίρεση του προέδρου της Επιτροπής Συνοριακής Ασφάλειας υποστράτηγου Ιγκόρ Ραχκόφσκι και του διοικητή της Αεροπορικής Αμυνας υποστράτηγου Ντμίτρι Πακμέλκιν από τα καθήκοντά τους προχώρησε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Αιτία αποτέλεσε το περιστατικό που συνέβη στις 4 Ιούλη όταν ένα σουηδικό αεροσκάφος, που πέρασε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας από τη Λιθουανία, κατάφερε να ρίξει λούτρινα αρκουδάκια που μετέφεραν μηνύματα για «ελευθερία της έκφρασης» και «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΑΒΑΝΑ.-- Η Κούβα κατήγγειλε χτες τη νέα επιχείρηση δημιουργίας αποσταθεροποιητικής κατάστασης στην Κούβα κατά την επίσκεψη του πάπα στο νησί τον περασμένο Μάρτη, που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εκείνη την περίοδο στρατολογήθηκαν από συγκεκριμένη οργάνωση της CIA 8 Μεξικανοί να ταξιδέψουν στην Κούβα με αυτό το σκοπό, αξιοποιώντας το γεγονός της επίσκεψης και τη μεγάλη προβολή του από τα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ