Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τεχνών «Αισχύλεια»

Στις 26 Αυγούστου ανοίγουν την αυλαία τους τα φετινά 37α «Αισχύλεια», στην Eλευσίνα. Το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του είναι να προβάλει όλες τις μορφές της Τέχνης.

Συγκεκριμένα, το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 25 θεατρικές παραστάσεις, 8 μουσικές, βδομάδα ελληνικού κινηματογράφου (22 - 27 Σεπτέμβρη) με προβολή επτά ταινιών που αποτελούν σταθμούς του Ελληνικού Κινηματογράφου, με τις υπογραφές του Νίκου Κούνδουρου και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς και 2 εικαστικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται ειδικά για τα «Αισχύλεια».

Η φετινή εγκατάσταση, που θα στεγαστεί στο Παλαιό Ελαιουργείο (1/9 - 14/10), φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου εικαστικού Στέφανου Τσιβόπουλου, ο οποίος ζει και εργάζεται μεταξύ Αμστερνταμ και Αθήνας. Τίτλος «Τhe future starts here».

Παράλληλα με την έκθεση του Τσιβόπουλου, στις ίδιες ημερομηνίες, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος» έκθεση με τίτλο «Βήματα πορείας», με βίντεο των έργων των εικαστικών που παρουσίασαν δουλειά τους σε προηγούμενα «Αισχύλεια». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα των: Βάνας Ξένου, του γλύπτη Θόδωρου, Καλλιόπης Λεμού, Μάριου Σπηλιόπουλου, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Διοχάντη και Στήβεν Αντωνάκου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Η αυλαία ανοίγει στις 26 Αυγούστου με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, από το Εθνικό Θέατρο. Ακολουθεί συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στις 27 Αυγούστου, ενώ στις 28 ανεβαίνει η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ», σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Στις 30 Αυγούστου το λόγο έχει ο «Περικλής» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, επίσης από το Εθνικό Θέατρο. Στις 31 Αυγούστου μια μουσική βραδιά με την πανσέληνο, με τη συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα και του Τάκη Φαραζή, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Ακολουθεί στις 2 Σεπτέμβρη ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, από το Εθνικό. Στις 3 Σεπτέμβρη το λόγο έχει η «Φεύγουσα κόρη», σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη, με την ηθοποιό Ρηνιώ Κυριαζή. Στις 5 Σεπτέμβρη η θεατρο-εικαστική «Αρρητη κόρη» από την ομάδα «Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία». Στις 7 Σεπτέμβρη συναυλία των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, ενώ στις 8 Σεπτέμβρη η παράσταση «Οιδίπους τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Στις 9 Σεπτέμβρη «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα, από το «Θέατρο Νοτίου Αιγαίου» - Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου και στις 10 Σεπτέμβρη συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη (συμμετέχει η Σοφία Γεωργαντζή). Στις 14 του μήνα η μουσική παράσταση «Η μουσική ενώνει τους λαούς», υπό τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη. Στις 16 Σεπτέμβρη «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Στις 17 και 18 του μήνα διημερίδα του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (ΕΚΘΠΝ), με θέμα «Το σχολείο στο θέατρο». Στις 18 Σεπτέμβρη η παράσταση «Αν εσύ... ήμουν εγώ!», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σεϊτάνη, από το «Θέατρο Νέων», 19 Σεπτέμβρη συναυλία με τίτλο «Θεοί και δαίμονες», με τους «Χαΐνηδες» και τον Ψαραντώνη, 21 Σεπτέμβρη «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, από την ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας και 29 Σεπτέμβρη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ