Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Προχωρούν σε νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Eurokinissi

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο
Τη μάχη της περιφρούρησης έδωσαν από νωρίς το πρωί χτες οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Σήμερα, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στην οδό Πανεπιστημίου και πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα στη Βουλή αναμένεται συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Αγροτική. Στη συνεδρίαση θα παρευρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

Χτες, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαζική προσέλευση στη διάρκεια της περιφρούρησης σε κεντρικές υπηρεσίες και κτίρια της διοίκησης της ΑΤΕ. Ανάλογη μάχη δόθηκε από τους εργαζόμενους της ΑΤΕ και σε κατά τόπους υπηρεσίες στην επαρχία.

Στο Ναύπλιο οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το υποκατάστημα της ΑΤΕ στο οποίο πραγματοποίησαν μαζική απεργιακή συγκέντρωση, η οποία σημείωσε 100% επιτυχία. Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ Αργολίδας, ενώ την αλληλεγγύη εκ μέρους της πανελλαδικής γραμματείας της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) εξέφρασε ο Νίκος Αγγέλου.

Στη Θεσσαλονίκη σε συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας από την περιοχή και την Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες, Βέροια, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη), διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς.

Σε συνάντηση με τον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, οι εργαζόμενοι έθεσαν ζήτημα για τους μισθούς, τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις, τις συντάξεις, το εφάπαξ, το ταμείο πρόνοιας που όπως είπαν βρίσκονται στον αέρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος μίλησε για διπλό χτύπημα τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στη φτωχή αγροτιά που θα οδηγήσουν σε οδυνηρές συνέπειες. Ταυτόχρονα απαίτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην αρκεστούν στη λογική του μικρότερου κακού.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου με πορεία κατευθύνθηκαν στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ