Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αποκλεισμός με ... κοστολόγιο

Ξινός ίσως βγει για ορισμένους Ελληνες αθλητές-τριες ο αποκλεισμός τους από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ιδιαίτερα μάλιστα εάν θελήσουν να γυρίσουν Ελλάδα. Τότε, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πρέπει να πληρώσουν...

Και αυτό γιατί απ' ό,τι φαίνεται οι αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού μπορεί σε άλλα πράγματα να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, όπως η στήριξη των αθλητών ή η παροχή της υλικοτεχνικής υποδομής ή η καταβολή επιχορηγήσεων όταν πρέπει (σύμφωνα και με παράπονα που εξέφρασαν αρκετοί αθλητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους) σε λογιστικά όμως θέματα είναι ...αμείλικτοι και σωστοί στη διαχείριση του κρατικού χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι 103 αθλητές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, έχουν πάρει από την ΕΟΕ 300 ευρώ για τα καθημερινά έξοδά τους όσο μείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό (αντιστοιχούν περίπου 20 ευρώ την ημέρα για κάθε αθλητή). Ομως, όπως δείχνουν τα πράγματα η ΕΟΕ αποφάσισε να απαιτήσει την επιστροφή των 150 ευρώ, στους αθλητές που αποκλείστηκαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Το γιατί αυτό, το εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΕ, Τάσος Παπαχρήστου, που υπογράμμισε: «Η ΕΟΕ είχε δώσει προκαταβολικά χρήματα για τα έξοδα των αθλητών με βάση μια ημερήσια αποζημίωση ανάλογα με τις ημέρες που θα έμενε ο καθένας. Αν κάποιος αθλητής αποκλείστηκε και θέλησε να φύγει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία από το Ολυμπιακό Χωριό, ήταν υποχρέωση της ΕΟΕ να ζητήσει τα χρήματα αυτά πίσω».

Απορίας άξιον πάντως είναι πώς και δεν έβαλε η ΕΟΕ κοστολόγιο για το πότε αποκλείστηκε ο κάθε αθλητής και το πόσα ευρώ θα έπρεπε να επιστρέψει τότε!!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ