Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Σε εξέλιξη η γύρα της Κλίντον στην Αφρική

ΚΑΜΠΑΛΑ.--

Η χειρότερη επιδημία του αιμορραγικού ιού Εμπολα που πλήττει τις τελευταίες βδομάδες την Ουγκάντα, επισκιάζει την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, που αναμενόταν χτες βράδυ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Καμπάλα, στο πλαίσιο της αφρικανικής περιοδείας της που έχει ξεκινήσει από την αρχή της βδομάδας.

Η Κλίντον μετά τη διανυκτέρευσή της αναμένεται να έχει σήμερα συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας (με πρώτο τον στενό σύμμαχο των ΗΠΑ Πρόεδρο Γιοβέρι Μουσεβένι) και να επισκεφθεί τη στρατιωτική βάση Σίνγκο (απέχει 2,5 ώρες από την πρωτεύουσα), την οποία έφτιαξαν αμερικανικές εταιρείες και έστησε ο αμερικανικός στρατός στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής» πολιτικής της Ουάσιγκτον κατά της οργάνωσης - φάντασμα «Αλ Κάιντα» στην υποσαχάρια Αφρική.

Στη βάση Σίνγκο η Χ. Κλίντον λέγεται πως θα «ενημερωθεί» για την πορεία του ανθρωποκυνηγητού που έχουν εξαπολύσει από τον περασμένο χειμώνα δεκάδες Αμερικανοί κομάντος σε συνεργασία με στρατούς χωρών της περιοχής για τη σύλληψη του Τζόζεφ Κόνι, ηγέτη της ένοπλης οργάνωσης LRA. Επίσης, θα ενημερωθεί και για την «αντιτρομοκρατική» εκπαίδευση Ουγκαντέζων στρατιωτών από Αμερικανούς που προορίζονται να συμμετάσχουν στην αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ».

Αργότερα σήμερα η Κλίντον αναμένεται να μεταβεί στον επόμενο σταθμό της περιοδείας της, στο Νότιο Σουδάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ