Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προπαγανδίζει κέντρα κράτησης μεταναστών

Επιμένει να προπαγανδίζει τα κέντρα «υποδοχής» μεταναστών (σ.σ. στην πραγματικότητα κράτησης μεταναστών προς απέλαση) ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων - ΔΡΑΣΗΣ δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης. Να προωθεί μάλιστα την ίδρυση και λειτουργία ενός στα όρια του δήμου.

Χτες, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να δώσει το παράδειγμα σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δεχθεί να δημιουργηθεί στα όριά του ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Κέντρο φιλοξενίας, εννοείται αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και επίκειται η απέλασή τους (...) Να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι (...) Εχουμε κάνει μια ανεπίσημη συζήτηση με τον κ. υπουργό (σ.σ. Προστασίας του Πολίτη) και περιμένω πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά εκφράζοντας το Δήμο της Αθήνας, νομίζω ότι όλοι οι Αθηναίοι θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να δώσουμε εμείς το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και οι άλλοι».

Θυμίζουμε σχετικά ότι πρόσφατα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, κατήγγειλε την τακτική του δημάρχου να προχωρά σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ δίχως πρωτύτερα να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως να έχουν καν συζητηθεί στο όργανο οι παρουσιαζόμενες ως αποφάσεις του. Απηύθυνε μάλιστα συγκεκριμένο ερώτημα προς τη δημοτική αρχή πότε θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ανακοινώσεις Καμίνη περί ίδρυσης Κέντρου Κράτησης μεταναστών στα όρια του δήμου ή λειτουργίας Κέντρων «υγιεινής χρήσης ναρκωτικών», εξαγγελίες που συναντούν λαϊκές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ