Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναγωνίζονται (και) στην καλλιέργεια αυταπατών

Τα όρια της αστικής διαχείρισης και της στρατηγικής ταύτισης των κομμάτων που την υπηρετούν σε βάρος του λαού, επαληθεύει το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν χτες «ΤΑ ΝΕΑ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Α. Σαμαρά να μη συνομιλεί «με τεχνικά στελέχη και υπαλλήλους, όπως αυτά που απαρτίζουν την τρόικα, αλλά να απευθυνθεί στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» για τα 11,5 δισ. και την επιμήκυνση της «δημοσιονομικής προσαρμογής».

Την ίδια ακριβώς πρόταση είχε καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της τρόικας θα μπορούσαν να πουν κάτι διαφορετικό από τους τεχνοκράτες που απαρτίζουν τα κλιμάκια της τρόικας. Από εκείνους δηλαδή που έχουν αναλάβει για λογαριασμό των συμμάχων της συγκυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, την οποία παρεμπιπτόντως δεν αμφισβητεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ζητάει δημαγωγικά την αναδιαπραγμάτευσή της.

Η ιστορία όμως έχει και (αποκαλυπτική) συνέχεια. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Α. Σαμαράς τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, «προκειμένου να του εκθέσει τους προβληματισμούς της Αθήνας σχετικά με τη στρατηγική για τις δημοσιονομικές περικοπές. Η απάντηση που έδωσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι ήταν αυτή που λίγο - πολύ έκρινε και το αποτέλεσμα στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών: Το να μην πάρει η Ελλάδα τα μέτρα τον Αύγουστο "θα ήταν καθαρή αυτοκτονία"».

Η απάντηση της «πολιτικής ηγεσίας» της ΕΕ ήταν - κατά το αναμενόμενο - ολόιδια με αυτή των τεχνοκρατών. Οπως ολόιδια θα ήταν και η απάντηση σύσσωμης της ΕΕ, αν γινόταν μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής για το «ελληνικό ζήτημα», όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, μέχρι σήμερα έχουν γίνει καμιά δεκαριά τέτοιες Σύνοδοι και όλες αποφασίζουν νέα μέτρα για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι είναι υπόλογα απέναντι στο λαό τα κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σκορπάει αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ στη διαχείριση της κρίσης. Οσο πιο γρήγορα ξεμπερδεύει ο λαός με την πολιτική αυτών των κομμάτων και με την ίδια την ΕΕ, όσο πιο γρήγορα αναζητήσει διέξοδο σε δρόμο αντίθετο από αυτόν που πάνε να τον εγκλωβίσουν, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ