Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέος γύρος συνομιλιών με τους «6»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά γύρω από το Ιράν, είτε με κυρώσεις είτε με την τεράστια στρατιωτική τους παρουσία, που συνεχώς αναβαθμίζεται, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Εκ παραλλήλου ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λίον Πανέτα, στην περιοδεία που πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα σε χώρες της Μέσης Ανατολής επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ, ότι η στρατιωτική επιλογή είναι πάντα ανοικτή, αφού... εξαντληθούν όλα τα «διπλωματικά μέσα».

Οι πιέσεις των τελευταίων ημερών «τελεσφόρησαν» και το Ιράν είναι έτοιμο να επαναλάβει τις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα στα τέλη Αυγούστου, δήλωσε χτες η Κάθριν Αστον, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Η τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων του Ιράν και της Ομάδας «5+1» (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ) πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Ιούλη, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιούνη στη Μόσχα είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ