Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό με αφορμή και την Κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ, οι εξελίξεις στη Συρία και τα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ήταν η «αντζέντα» των επαφών που είχε στο ταξίδι του στην Κυπριακή Δημοκρατία την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ αλ Μάλκι, ο οποίος είχε συνάντηση με την Κύπρια ομόλογο του, Ερατώ - Κοζάκου Μαρκουλλή.

Ο Μάλκι χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία για το Παλαιστινιακό, την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ» και έκφρασε την ευχή «κατά τη διάρκειά της να σημειωθεί πρόοδος». Ταυτόχρονα, έκφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία και υποστήριξε το διάλογο μεταξύ των διαφόρων πλευρών σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάν».

Η Κύπρια ΥΠΕΞ επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για μια συνολική λύση στο Παλαιστινιακό, που θα περιλαμβάνει τη συνύπαρξη του κράτους του Ισραήλ, με ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καταδίκασε επίσης την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Οχθη, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις είναι παράνομες βάσει και του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας την ετοιμότητα της Κύπρου να προσφέρει βοήθεια, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο, για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία ο Μάλκι συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ