Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συσπείρωση ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα

Ανακοίνωση του Σωματείου με αφορμή την προχτεσινή τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας

Τη στάση της εργοδοσίας της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», η οποία εξακολουθεί να απειλεί και να προκαλεί τους χαλυβουργούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων μετά την προχτεσινή τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας. Ταυτόχρονα, επισημαίνει και την προκλητική στάση της Επιθεώρησης, η οποία απέφυγε να πάρει θέση για τις αυθαιρεσίες της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν τους χαλυβουργούς σε συσπείρωση γύρω απ' το Σωματείο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εταιρείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων "Ελληνικής Χαλυβουργίας" καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη στάση της εργοδοσίας στη χτεσινή τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ελευσίνας.

Το θέμα της εργατικής διαφοράς αφορούσε την παρεμπόδιση των μελών του ΔΣ του Σωματείου να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του, καθώς βρίσκονταν αποκλεισμένοι από τα γνωστά τσιράκια του Μάνεση στα γραφεία του Σωματείου για μέρες, όπως και την παράνομη απόλυση 6 επιπλέον συναδέλφων μας μετά την αναστολή του ηρωικού 9μηνου απεργιακού μας αγώνα την προηγούμενη βδομάδα.

Στη συζήτηση η εταιρεία συνέχισε να απειλεί και να προκαλεί τους χαλυβουργούς, λέγοντας ότι αν δεν "κάτσει στα αυγά του" το Σωματείο και οι εργαζόμενοι δε δεχτούν κάθε νέα της αξίωση, προτίθεται να κλείσει το εργοστάσιο.

Εξίσου προκλητική ήταν και η στάση της Επιθεώρησης Εργασίας, που ενώ φαινόταν ξεκάθαρα τι επιδιώκει η εργοδοτική πλευρά, απέφευγε κατ' επανάληψη στη συζήτηση, αλλά και στην τελική της θέση που καταγράφεται στα πρακτικά να πάρει θέση για τις καραμπινάτες αυθαιρεσίες της εταιρείας.

Εμεινε σε ευχές να επανεξετάσει η εταιρεία τις απολύσεις, όπως επίσης και να οριστεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο μερών, παρόλο που η εταιρεία αρνήθηκε επανειλημμένα να δεσμευτεί έστω και γι' αυτό, αφού συνεχώς υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να συζητήσει με το Σωματείο.

Αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά και με την τριμερή της Δευτέρας ότι μόνο με τη συσπείρωση των χαλυβουργών γύρω από το Σωματείο τους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ορέξεις της εργοδοσίας, με όλο τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία της.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα και ειδικότερα για τα χειρότερα που έρχονται το επόμενο διάστημα, για το ποιος κάνει κουμάντο ουσιαστικά, για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού που λειτουργεί ως υπάλληλος της εργοδοσίας.

Καλούμε σε ετοιμότητα το σύνολο των εργαζομένων για την τελική δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων των ηρωικών απεργών χαλυβουργών και την υπεράσπισή τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας».

  • Το Σωματείο Εργαζομένων της TASTY, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χαλυβουργούς, ενώ καταδικάζει τη βίαιη επίθεση εναντίον τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ