Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Κάθε χρόνο και χειρότερα

Η σύγχρονη ελληνική δραματουργία δεν έχει μέλλον στη χώρα μας. Τι άλλο να συμπεράνει κανείς από το γεγονός ότι φέτος -κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή- δε δόθηκαν Α` και Β` βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου, ούτε Α` και Γ` νέων συγγραφέων και κανένα παιδικού θεατρικού έργου. Τα βραβεία που δόθηκαν είναι: Γ` Βραβείο στη Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου για το έργο «Πλωτή νύχτα» (υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Οκτώ»). Το χρηματικό έπαθλο του παραπάνω βραβείου είναι 1 εκ. δρχ.. Το Β` Βραβείο, στην κατηγορία νέων θεατρικών συγγραφέων, στην Ερωφίλη Λέκκα για το έργο «Τέλος πάντων» (υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο Παύλος Ντουμπλέσης). Το χρηματικό έπαθλο ανέρχεται στο 1,5 εκ..

Τέλος, προκηρύχτηκαν για το 2001 οι διαγωνισμοί κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικών έργων. Για το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Εργου μπορεί να υποβάλει έργο του οποιοσδήποτε. Τα χρηματικά έπαθλα είναι: Α` ΒΡΑΒΕΙΟ, 3 εκ.δρχ., Β` ΒΡΑΒΕΙΟ, 1,5 εκ. Γ` ΒΡΑΒΕΙΟ, 1 εκ.

Στο διαγωνισμό για νέους θεατρικούς συγγραφείς συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Τα χρηματικά έπαθλα είναι: Α` ΒΡΑΒΕΙΟ, 2 εκ., Β` ΒΡΑΒΕΙΟ, 1.5 εκ., Γ` ΒΡΑΒΕΙΟ, 1 εκ. Τέλος, για τη συγγραφή παιδικού θεατρικού έργου, τα χρηματικά έπαθλα είναι: Α` ΒΡΑΒΕΙΟ: 2.5 εκ. Β` ΒΡΑΒΕΙΟ: 1.5 εκ. Γ` ΒΡΑΒΕΙΟ: 1 εκ.

Τα έργα αυτά πρέπει να μην έχουν εκδοθεί ή ανεβαστεί στο Θέατρο ή την Τηλεόραση και να μην έχουν μεταδοθεί από το Ραδιόφωνο. Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να είναι και μονόπρακτα και υποβάλλονται με ψευδώνυμο, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα στη Δ/νση Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου και Χορού (Μπουμπουλίνας 20 - 106 82 Αθήνα ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε έναν από τους παραπάνω διαγωνισμούς μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης. Πληροφορίες και διευκρινίσεις θα δίδονται στα τηλέφωνα 82.01.736 και 82.01.7377.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ