Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Μέτρια μέρα με... παράπονα

Η απόφαση των κριτών αλλά και τα δικά της λάθη στέρησαν από την Στεργίου την πρόκριση στον τελικό
Η απόφαση των κριτών αλλά και τα δικά της λάθη στέρησαν από την Στεργίου την πρόκριση στον τελικό
Απρόοπτα και αρκετά παράπονα σημάδεψαν τη χτεσινή ημέρα για τους Ελληνες αθλητές που αγωνίστηκαν. Μια ημέρα η οποία κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

ΥΨΟΣ: Ατυχία και κριτές στέρησαν την πρόκριση στην Στεργίου

Πολύ άτυχη στάθηκε η Τόνια Στεργίου στον...περιπετειώδη και με απρόοπτα όπως εξελίχθηκε προκριματικό του ύψους, όπου βρέθηκε μία ανάσα από τον τελικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,75, δυσκολεύτηκε στο 1,80, το οποίο και πέρασε με τη δεύτερη και με την τρίτη το 1,90. Ωστόσο μετά από αυτά βελτιώθηκε αισθητά και το επόμενο ύψος το 1,93 αν και είχε καλύτερη φετινή επίδοση 1,92, κατάφερε να το περάσει με τη δεύτερη προσπάθεια της, κάτι που την έβαλε στη 14άδα των αθλητριών που είχαν επιτυχημένη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος. Ωστόσο, με το όριο στο 1,96, οι κριτές αποφάσισαν πως δεν μπορούσαν να δώσουν το εισιτήριο και στις 14 αθλήτριες (όπως είχε γίνει στους άνδρες), υποχρεώνοντας τις τέσσερις τελευταίες (η Στεργίου ήταν 12η εκείνη τη στιγμή) να δοκιμάσουν στο 1.96. Η μοναδική που κατάφερε να το περάσει ήταν η Σβετλάνα Ράτζιβιλ, η οποία βρισκόταν κάτω από τη Στεργίου (είχε περάσει με την τρίτη το 1,93), με συνέπεια να αφήσει στη 13η θέση και εκτός τελικού την Ελληνίδα.

«Δεν ξέρω τι να πω. Υπήρχε εναλλαγή συναισθημάτων στον αγώνα - χαρά, στενοχώρια. Σκεφτήκαμε ότι θα τελειώσει ο αγώνας. Γενικά είμαι καλά. Πλήρωσα κάποια προβλήματα που είχα. Μακάρι να τα έκανα όλα με την πρώτη γιατί θα περνούσα στον τελικό. Θα το είχα πιο εύκολα στον τελικό» δήλωσε η Ελληνίδα άλτρια λίγο μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών της.

800μ: Εμεινε από δυνάμεις η Φιλάνδρα

Στα ημιτελικά των 800μ η Ελένη Φιλάνδρα δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος καθώς τερμάτισε 8η στην ημιτελική της σειρά με χρόνο 2.04.42 . Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και εφάρμοσε την τακτική των προκριματικών, δηλ. να προπορεύεται για 500 μέτρα εντούτοις μετά φάνηκε να μένει από δυνάμεις με αποτέλεσμα να την περάσουν οι υπόλοιπες αθλήτριες. Η ίδια πάντως δήλωσε ευχαριστημένη από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Παράπονα από την εθνική ανσάμπλ

Η εθνική ανσάμπλ κατέλαβε την 9η θέση στις 5 μπάλες στον προκριματικό του ομαδικού της ρυθμικής γυμναστικής που έγινε χτες. Οι Ελληνίδες βαθμολογήθηκαν με 25,875 από τους κριτές, που εκτιμήθηκε ως αρκετά χαμηλή από την προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου. Η ελληνική ομάδα κατέθεσε ένσταση για το γεγονός, η οποία δεν έγινε δεκτή. Πλέον στο σημερινό πρόγραμμα με τις τρεις κορδέλες και τα δυο στεφάνια η ελληνική ομάδα θα πρέπει να προσπαθήσει ώστε να παρουσιάσει ένα τέλειο πρόγραμμα, ώστε να έχει ελπίδες για τον τελικό. Τη χτεσινή ομάδα αποτελούσαν η Μαριάνθη Ζαφειρίου, η Αλεξία Κυριαζή, η Ελένη Δόικα, η Εύη Λουκάγκου και η Βάσω Ζάχου. Τη θέση της Ζάχου στον αυριανό αγώνα θα πάρει η Σταυρούλα Σαμαρά. Την πρώτη θέση στις 5 μπάλες πήρε φυσικά η χρυσή Ολυμπιονίκης Ρωσία, με την Ιταλία να εντυπωσιάζει (πήρε τη δεύτερη θέση και έσπρωξε στην τρίτη τη Λευκορωσία).

ΠΑΛΗ: Δεν τα κατάφερε η Πρεβολαράκη

Την ήττα με 0-3 στα σημεία από την Αζέρα Γιούλια Ράτκεβιτς γνώρισε η Μαρία Πρεβολαράκη στον πρώτο της αγώνα στα 55 κιλά της ελευθέρας πάλης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε στον 1ο γύρο με 0-2, αλλά και στον 2ο με 0-1, με συνέπεια να ηττηθεί συνολικά με 0-3 και να αποκλειστεί από τη συνέχεια, μετά και την ήττα της Ράτκεβιτς στα προημιτελικά από την Γιαπωνέζα Σαόρι Γιοσίντα.

10χλμ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Με προβλήματα η Λυμπερτά

Η Μαριάνα Λυμπερτά κατετάγη στην 22η θέση στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας. Η ίδια δήλωσε πως αντιμετώπισε προβλήματα στην αρχή της κούρσας με αποτέλεσμα να κουραστεί και όταν άνοιξε ο ρυθμός να μην μπορέσει να ακολουθήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκλείστηκε η Μ. Πρεβολαράκη στην πάλη (2024-08-08 00:00:00.0)
«Χάλκινη» η Πρεβολαράκη (2022-09-15 00:00:00.0)
Τετραπλή ελληνική συμμετοχή (2013-08-15 00:00:00.0)
Κομβική αναμέτρηση για την Εθνική γυναικών (2013-07-25 00:00:00.0)
Καλή αρχή (2010-07-28 00:00:00.0)
«Τορπίλες» Δρυμωνάκος, Λυμπερτά (2002-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ