Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προσδοκίες για διάκριση

Μια ακόμη ευκαιρία έχει σήμερα η εθνική ανσάμπλ για να προκριθεί στον τελικό του σύνθετου ομαδικού
Μια ακόμη ευκαιρία έχει σήμερα η εθνική ανσάμπλ για να προκριθεί στον τελικό του σύνθετου ομαδικού
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό και τον Χρήστο Παπανικολάου η Ελλάδα θα δει πάλι αθλητή της στον τελικό του επί κοντώ της κoρυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη και αυτός θα είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο 26χρονoς πρωταθλητής που πέρασε με άνεση στο σημερινό τελικό (21.00, ΝΕΤ) δηλώνει: «Το σημαντικό για μένα είναι ότι είμαι στον μεγάλο τελικό, κάτι που έχει να συμβεί σαράντα τέσσερα χρόνια. Ο απολογισμός της διοργάνωσης θα γίνει μετά το τέλος του αγώνα. Θέλω να κάνω αυτό που μπορώ. Αν το κάνω, όλα θα πάνε καλά. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι νορμάλ, όπως στα προκριματικά αυτό θα είναι υπέρ μου» είπε ο Φιλιππίδης, για να συμπληρώσει για την κατάσταση των υπόλοιπων αθλητών: «Ολοι οι κορυφαίοι είναι εδώ και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Σίγουρα θα γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας».

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (16.50, ΕΤ1): Από την 9η θέση η εθνική ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής σήμερα με τις Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλική Ζάχου, Ευδοκία Λουκάγκου και Αλεξία Κυριαζή θα αγωνιστούν στις τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια και από τη συνολική βαθμολογία των δύο προγραμμάτων θα προκύψει η συνολική, με τις πρώτες οκτώ ομάδες να προκρίνονται στον τελικό της Κυριακής (15.30). Τα κορίτσια θα πρέπει να εκτελέσουν ένα σχεδόν τέλειο πρόγραμμα, ώστε να περάσουν στο μεγάλο τελικό.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 10χλμ. (14.00, ΕΤ1): Ο Σπύρος Γιαννιώτης ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, αφού πέρσι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής και κυπελλούχος στη μαραθώνια κούρσα, είναι μια από τις ελπίδες μας για κάτι καλό σήμερα. Ο ίδος προτιμά να κρατάει χαμηλούς τόνους: «Ο αγώνας κρύβει μεγάλες ιδιορρυθμίες. Κάθε στίβος είναι διαφορετικός και μέχρι να προσαρμασείς μπορεί να χάσεις έδαφος. Χρειάζεται εκτός από καλή τακτική και καλύ καλή φυσική κατάσταση. Είμαι καλά και πιστεύω αυτό να βγει στον αγώνα. Προγνωστικά δεν μπορώ να κάνω ούτε να μιλήσω για θέσεις. Είναι όπως προείπα ένας απρόβλεπτος και δύσκολος αγώνας».

ΠΑΛΗ (15.00, ΕΤ1): Στα προκριματικά της κατηγορίας των 74 κιλών στην ελευθέρα θα αγωνιστεί ο Ολεγκ Μοτσάλιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ