Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Η φλόγα της βίας εξαπλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τα Γιάννενα, όπου περιόδευε και χτες, αναφερόμενη στην οξυμένη κατάσταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσόβου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε τη παρακάτω δήλωση:

«Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο το Κόσσοβο. Το πρόβλημα είναι η φλόγα της βίας και του πολέμου που εξαπλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια. Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός είναι η μετατροπή των Βαλκανίων σε ένα χώρο με περισσότερα προτεκτοράτα και με κράτη, τα οποία θα είναι άμεσοι βοηθοί της αμερικανικής, της ΝΑΤΟικής της γερμανικής πολιτικής.

Το άμεσο αίτημα που εμείς προβάλλουμε είναι να σταματήσει η ΝΑΤΟική παρέμβαση στα Βαλκάνια, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να επιστρέψει ο ελληνικός στρατός και από εκεί και πέρα οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να βρουν τον τρόπο της ειρηνικής συμβίωσης και της συνεργασίας. Οσο υπάρχει το ΝΑΤΟ, η φλόγα του πολέμου δεν πρόκειται να σβήσει.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται ότι παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ειρήνη. Παίζει τον ίδιο κακό ρόλο που έπαιξε και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να ασκήσει μια πίεση, αποσύροντας το ελληνικό στρατιωτικό σώμα, καταγγέλλοντας την παραμονή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ή εξηγώντας και αναλύοντας, με τα στοιχεία που η ίδια έχει, ότι η παραμονή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια σημαίνει φούντωμα του πολέμου.

Αντί, λοιπόν, να ζητάει απ' αυτούς που θέλουν τον πόλεμο και τον προκαλούν να φυλάνε τα Βαλκάνια, καλύτερα να ζητήσει να φύγουν.

Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να μην επιτραπεί να διέλθει ΝΑΤΟική ή απλά αμερικανική στρατιωτική δύναμη από το ελληνικό έδαφος, η οποία θα ασκήσει πίεση για να ολοκληρώσει τη βία στην περιοχή, επειδή, απ' ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις, θα αρχίσει καινούρια διέλευση στρατευμάτων μέσω της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ