Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ
Μαζικά ενάντια στο ξεπούλημα

Με μεγάλη συμμετοχή, που δείχνει τη συσπείρωση και ενότητα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ για τις 8 και 9 του Μάρτη, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού διεκδικούν δημόσιο αναβαθμισμένο ΟΑΕΔ, κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίησή του με την ίδρυση θυγατρικών του Ανωνύμων Εταιριών. Η απεργία συνεχίζεται σήμερα με πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας.

Χτες το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν στη Λαμία αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα για να πάρουν μέρος στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του κλάδου για τα προβλήματα και την πορεία του αγώνα τους. Διατρανώθηκε και πάλι η απόφαση για συνέχιση του αγώνα, για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση στα πλαίσια του ΟΑΕΔ, με ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα προσφέρουν στο σύνολο των ανέργων, των νέων και των γυναικών.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού (ζητούν πρόσληψη 400-500 εκπαιδευτικών), αφού με τις σημερινές συνθήκες η αντιστοιχία εκπαιδευτικών-εκπαιδευομένων είναι 1 προς 54.

Τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ χαιρέτισαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, ο δήμαρχος Λαμίας, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας του ΚΚΕ. Ψήφισμα συμπαράστασης διάβασε μαθητής -εκπρόσωπος των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Ανοίγοντας το χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε την αγωνιστική διάθεση που εκφράζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών για διεκδίκηση δημόσιου ΟΑΕΔ με ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επισήμανε, παράλληλα, τα αντίθετα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, που με το νόμο 2640/98 μετατρέπει τις σχολές μαθητείας σε ΤΕΕ, ενώ αναθέτει την εκπαίδευση (σχολές μαθητείας, ΚΕΚ, ΙΕΚ) σε ιδιωτική εταιρία, θυγατρική του ΟΑΕΔ, μετατρέποντάς τον σε έμπορο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Εμείς, τόνισε, υποστηρίζουμε έναν δημόσιο ΟΑΕΔ με ενιαίο χαρακτήρα, γενναία αύξηση των δαπανών και εξασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών. Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι το ζήτημα αποτελεί κοινή υπόθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, συνδικάτων και εργαζομένων και την ανάγκη συντονισμού της δράσης για την ανατροπή μιας τέτοιας αντιλαϊκής, αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

  • Σε ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Λαγκαδά και αποχή από τα μαθήματα προχώρησαν χτες οι μαθητές της ΤΕΕ Α΄ κύκλου του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, με την έμπρακτη συμπαράσταση και του Συλλόγου Γονέων. Σήμερα εξάλλου οι μαθητές θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της σχολής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ