Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνα διεγερτικά «φάρμακα»

Με πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δραχμών «πλήρωσε» την ενέργειά του προμηθευτής που διαφήμιζε και διένειμε διεγερτικά φάρμακα για κάποιο χρονικό διάστημα του 1995. Τα φάρμακα διετίθεντο χωρίς άδεια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και εγκυμονούσαν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Η υπόθεση είχε στηθεί με τον εξής τρόπο: Μοιράζονταν φυλλάδια στον Ισθμό της Κορίνθου που διαφήμιζαν άγνωστης προέλευσης φάρμακα ως διεγερτικά της ερωτικής διάθεσης και στη συνέχεια αποστέλλονταν στους αποδέκτες ταχυδρομικώς.

Τα φυλλάδια έπεσαν στα χέρια των υπεύθυνων του ΕΟΦ, όπου και αποδείχτηκε ότι ήταν άγνωστης σύνθεσης και συνεπώς επικίνδυνα. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία, όπου μετά από έρευνες αποδείχτηκε ότι η διαφήμιση και διανομή των «ερωτικών φαρμάκων» γίνονταν από ένα VIDEO CLUB της Πάτρας.

Ο ΕΟΦ επέβαλε στον προμηθευτή πρόστιμο 2,5 εκατ. δραχμών, γιατί διέθετε φάρμακα ως διεγερτικά στην αγορά χωρίς να έχει την άδεια του Οργανισμού. Οταν ο προμηθευτής προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πρόστιμο του ΕΟΦ, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του προσφεύγοντος και επικύρωσε το πρόστιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ