Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αεροπορική «καραντίνα» τα νησιά

Με αεροπορικό αποκλεισμό απειλούνται πολλές παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές της χώρας από τον ερχόμενο Οκτώβρη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την εκτέλεση πτήσεων σε περισσότερους από δέκα αεροπορικούς προορισμούς εσωτερικού.

Στους ιδιώτες, με το αζημίωτο, είναι έτοιμη να εκχωρήσει η κυβέρνηση δέκα πτήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς, που σήμερα εκτελεί η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα».

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, ο οποίος επισήμανε ότι από τον ερχόμενο Οκτώβρη θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, οι εξής αεροπορικές γραμμές: Από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο και Σκύρο. Από Θεσσαλονίκη για Χίο και Σάμο. Από Ρόδο για Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, καθώς επίσης και η γραμμή Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες γραμμές, που σήμερα εξυπηρετεί η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα», θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός και ο ανάδοχος που θα προκύψει θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων, έχοντας εξασφαλίσει την κρατική επιδότηση. Ο,τι, δηλαδή, γινόταν την εποχή του Ωνάση, ο οποίος, για κάθε δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης, είχε εξασφαλισμένη γενναία κρατική επιδότηση, τέτοια, που στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της «Ολυμπιακής», υπερδιπλασίασε το κεφάλαιο που δαπάνησε για την αγορά της εταιρίας! Βέβαια, ο κίνδυνος αποκλεισμού των μικρών νησιών είναι ορατός, καθώς με το νέο καθεστώς είναι πολύ πιθανόν για κάποιους προορισμούς να μην υπάρξει ενδιαφέρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ