Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσβασιμότητα ζητούν οι παραπληγικοί

Η προσβασιμότητα των παραπληγικών στις υπηρεσίες και στην καθημερινή τους ζωή, απασχόλησαν το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ στην προχτεσινή συνεδρίασή του, όταν και συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

Οπως χαρακτηριστικά είπαν οι εκπρόσωποί τους, ορισμένοι δήμοι επιβάλλουν πρόστιμα για την τοποθέτηση πινακίδων αποκλειστικής στάθμευσης των αναπηρικών οχημάτων έξω από το χώρο της κατοικίας τους.

Παράλληλα, οι παραπληγικοί ζητούν από την ΚΕΔΚΕ: Να τοποθετήσει ράμπες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, σχολεία, πεζοδρόμια, πλατείες, και πολιτιστικά κέντρα. Να υπάρχουν δύο θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης για οχήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες έξω από τα δημαρχιακά και κοινοτικά κτίρια. Ολα τα δημόσια έργα που θα κατασκευάζονται στο μέλλον να έχουν προδιαγραφές προσπελασιμότητας από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται ότι παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις του Συλλόγου Παραπληγικών για άμεση συνάντηση, η ΚΕΔΚΕ, τους δέχτηκε τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη, χωρίς να δώσει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ