Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΟΧΙ» στη μετεγκατάσταση των κεραιών

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν την κυβέρνηση, ότι θα προχωρήσουν οι Δήμοι Πετρούπολης και Κορυδαλλού, εφόσον αυτή υλοποιήσει την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών για μετεγκατάσταση των κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης από τον Υμηττό στο Ποικίλο Ορος.

Στη σχετική απόφασή του, που ας σημειωθεί είναι ομόφωνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των κεραιών «παράνομη και απαράδεκτη μεθόδευση» εκφράζοντας ταυτόχρονα την απαίτηση για εφαρμογή όσων προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 46300/3103. Η μετεγκατάσταση, τονίζεται στην απόφαση, αποτελεί προκλητική περιφρόνηση στις προσπάθειες για αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής «που συγκεντρώνει τις πλέον οχλούσες και επιβλαβείς χρήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αττικής». Επιπλέον, το ΔΣ Πετρούπολης σημειώνει ότι «η τυχόν κατασκευή πάρκου κεραιών στο Ποικίλο Ορος σε θέσεις που ουσιαστικά βρίσκονται κοντά σε σχολεία και κατοικίες προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, πέραν της αισθητικής υποβάθμισης και οπτικής ρύπανσης και ουσιαστικά μετατρέπει το βουνό από ανάσα ζωής σε επικίνδυνη και απαγορευμένη περιοχή.».

Τέλος, το ΔΣ Πετρούπολης γνωστοποιεί πως θα συντονίσει τις αντιδράσεις του για το θέμα «με τους άλλους δήμους και τον ΑΣΔΑ για την αποτροπή αυτών των σχεδίων».

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι του Κορυδαλλού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην περιοχή του Σχιστού και συγκεκριμένα στα «πυροβολεία» κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών. Προχθές απετράπη η πρώτη προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας (που πάντως δεν αποκλείεται να ήταν εταιρείας κινητής τηλεφωνίας).

Χθες μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού συστάθηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα, στην οποία μετέχουν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, Σύλλογοι και άλλοι Μαζικοί Φορείς. Πρώτη ενέργεια η πραγματοποίηση παγκορυδαλλιώτικης συγκέντρωση την επόμενη Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας και την προσεχή Πέμπτη επίσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ