Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
Να μην περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησης

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση, που επιχειρεί με την υποχρεωτική υποβολή περιουσιακής κατάστασης -«πόθεν έσχες»- με βάση σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών (και σήμερα καλεί σε απολογία όσους δεν πειθάρχησαν «προς τας υποδείξεις»), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Το ΔΣ της ΔΟΕ «εκφράζει την ικανοποίησή του στις χιλιάδες συναδέλφων που αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν στις εγκυκλίους και δήλωσαν υπεύθυνα, σύμφωνα με προτροπή της, ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι αυτά που έχουν δηλωθεί στην αρμόδια Οικονομική Εφορία». Επίσης τους καλεί σε «περίπτωση που κληθούν σε απολογία απλά να δηλώσουν ότι πειθάρχησαν στην απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική τους υποχρέωση, καταθέτοντας παράλληλα και τη σχετική απόφαση».

Ακόμα καλεί τα ΔΣ των τοπικών συλλόγων να ενημερώσουν αμέσως τη ΔΟΕ στην πρώτη ενεργοποίηση της νέας εγκυκλίου για επιβολή κυρώσεων στους «απείθαρχους», καθώς και τους προϊσταμένους των γραφείων και διευθύνσεων ΠΕ να αρνηθούν να παίξουν το ρόλο του ανακριτή, έχοντας γι' αυτό την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη της ΔΟΕ.

Επίσης το ΔΣ της Ομοσπονδίας δηλώνει «ότι σε περίπτωση εφαρμογής της σχετικής εγκυκλίου (σσ επιβολή κυρώσεων), θα προχωρήσει αμέσως στην κήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ