Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Εγκαίνια στις 27 Μάρτη, λειτουργία στις 28

Γρηγοριάδης Κώστας

Στις 3 μ.μ. της Τετάρτης 28 Μάρτη θα γίνει η πρώτη προσγείωση στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων και την επόμενη μέρα στις 6 π.μ. η πρώτη απογείωση, σπεύδει να ανακοινώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), χωρίς ακόμα το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών να έχει χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΥΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αεροπορική κίνηση με απόλυτη ασφάλεια στο χρονικό διάστημα μετάπτωσης των υπηρεσιών από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για τις πρώτες 16 ώρες λειτουργίας του το αεροδρόμιο Σπάτων θα δέχεται μόνο προσγειώσεις αεροπλάνων. Το αεροδρόμιο του Ελληνικού θα σταματήσει τη λειτουργία του για όλες τις εμπορικές πτήσεις τα μεσάνυχτα της 28ης Μάρτη και θα παραμείνει ανοιχτό μόνο για τις πτήσεις της γενικής αεροπορίας (αερολέσχες, ιδιωτικά αεροπλάνα, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ.).

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, τα δύο αεροδρόμια Ελληνικού και Σπάτων θα παραμείνουν σε κοινή λειτουργία για εννιά ώρες και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάπτωση των υπηρεσιών, οι απογειώσεις αεροσκαφών θα σταματήσουν μόνο για έξι ώρες (από τα μεσάνυχτα της 28ης Μάρτη μέχρι τις 6 π.μ. της 29ης Μάρτη).

Τα παραπάνω οριστικοποιήθηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία ορίστηκε επίσης ότι τα εγκαίνια του αεροδρομίου Σπάτων θα γίνουν στις 27 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ