Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Υποχρέωση του κράτους η δωρεάν ποιοτική προσχολική αγωγή

Καλεί στην αυριανή κινητοποίηση των συνδικάτων

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας των 24 συνδικάτων απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο της Αθήνας. Με ανακοίνωσή του καλεί στην κινητοποίηση και γενικά σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και σημειώνει:

«Συνάδελφοι-σσες,

Στα πλαίσια των μνημονίων και των περικοπών που αυτά προβλέπουν, περισσότερα από 53.000 παιδιά λαϊκών οικογενειών, προσχολικής ηλικίας, θα μείνουν έξω από παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με επίσημα ανακοινωθέντα στοιχεία.

Μεγάλος αριθμός από αυτά αφορά παιδιά στο Δήμο Αθήνας, παιδιά εργαζομένων, ανέργων αλλά και πολλών συναδέλφων μας αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων.

Οι περικοπές αυτές γίνονται τη στιγμή που τα λουκέτα στις εμπορικές γειτονιές καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Ο Δήμος της Αθήνας έχει προγραμματίσει να κλείσει περίπου 12 παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός παιδιών να μείνει έξω από αυτούς και οδηγώντας έτσι τους μεν εργαζόμενους στους σταθμούς στην ανεργία, τους δε γονείς σε απόγνωση.

Σήμερα, που τα λαϊκά εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό, λόγω της βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου, το κλείσιμο δημόσιων παιδικών σταθμών δημιουργεί πρόσθετο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει η λαϊκή οικογένεια, οδηγώντας την σε αδιέξοδο.

Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν ποιοτική προσχολική φροντίδα σε όλα τα παιδιά της σχετικής ηλικίας.

Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει επαρκές δίκτυο παιδικών σταθμών χωρίς τροφεία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Είναι υποχρέωση του κράτους να σχεδιάζει και να κατασκευάζει σύγχρονους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-- Κανένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό

-- Να καταργηθούν τα τροφεία για όλα τα παιδιά. Αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ