Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΤΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Μοναδικές νεανικές φεστιβαλικές συναντήσεις

Στις 31 Αυγούστου στην Αρτα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Μεγάλες νεανικές γιορτές αναμένεται να είναι και φέτος τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Δυτική Ελλάδα.

Τη σκυτάλη παίρνει πρώτη η Αρτα, όπου το Φεστιβάλ γίνεται στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σκουφά και θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακολουθούν μια βδομάδα μετά, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, το Αγρίνιο, όπου οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Πάρκο και θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τα Γιάννενα, που οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα Λιθαρίτσια και θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πλούσιο είναι και το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα με συναυλίες από τους Δ. Μπάση, Β. Λέκκα, Β. Κορακάκη κ.ά. Και στις τρεις πόλεις, στους χώρους των Φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις, βιβλιοπωλεία, περίπτερα, παιδότοπος, ταβέρνα - μπαρ κ.ά.

Αναλυτικά τα προγράμματα των Φεστιβάλ στις τρεις πόλεις έχουν ως εξής:

ΑΡΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. Ομιλία από τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη. Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση. Λαϊκό γλέντι με σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ. Εντεχνο τραγούδι με τους Αποστόλη Μωραΐτη, Νίκο και Αλέκο Αλεξίου. Αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Λαϊκό γλέντι με τους Πάνο Τσίτσικα - Βασίλη Κορακάκη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Νεανική Σκηνή: Διαγωνισμός νεανικής δημιουργίας, μαθητικό σκετς - σύγχρονη διασκευή από την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», ροκ συναυλία με τους TRAFFIC JAM (τοπικό μαθητικό συγκρότημα), μεγάλη συναυλία με τους DOMENICA. Κεντρική Σκηνή: Θεατρικό για την ανεργία («Η πτώση και η άνοδος του κ. Γκρόσαπ»), οπτικοακουστικό αφιέρωμα και συζήτηση με θέμα «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία. Η πείρα από τους εργατικούς αγώνες στα Γιάννενα», αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τον Β. Παπαγεωργίου στο κλαρίνο. Παιδότοπος: Παράσταση - παιχνίδι με κλόουν, γαϊτανάκι, αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, προβολή κινουμένων σχεδίων. Συζήτηση για τους γονείς με θέμα «Μιλάμε στα παιδιά για την κρίση».

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Νεανική Σκηνή: TALK SHOW - παιχνίδι ερωτήσεων για το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα («ROCK ABY», «SIDE WINDERS», «ANONYMOUS», συγκρότημα του 1ου και 7ου ΓΕΛ κ.ά.). Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο ελληνικό έντεχνο και ροκ τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ, αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, ομιλία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι με τον Δημήτρη Μπάση με ιδιαίτερη αναφορά στον Δ. Μητροπάνο. Παιδότοπος: Μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορός, εργαστήρι χειροτεχνιών, «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι...». Συζήτηση για τους γονείς με θέμα «Παιδικοί σταθμοί στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Στιχοπλοκιές». Μαθητικό σκετς. Χαιρετισμός από μέλος του ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Λαϊκό γλέντι με τους «Free group».

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «Οι Αφροδακοί». Αφιέρωμα στη «Χαλυβουργία». Σκετς για την ανεργία. Ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ