Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Προετοιμάζονται οι μεγάλες νεολαιίστικες γιορτές

Στη Θεσσαλονίκη, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στις 8 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία...»

Με αυτό το σύνθημα η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες σ' όλη τη χώρα να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», να ενώσουν τις φωνές τους με όσους οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.

Οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα γίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ιλιον, στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη.

Μια βδομάδα νωρίτερα, το Φεστιβάλ σταθμεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου και φέτος οι εκδηλώσεις του θα φιλοξενηθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, στην καρδιά των λαϊκών συνοικιών της πόλης, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί εκτός από την Κεντρική και τη Λαϊκή Εξέδρα και σκηνή ειδικά διαμορφωμένη για τους μαθητές, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες. Επίσης θα υπάρχουν θεματικοί χώροι και παιδότοπος που θα έχει ξεχωριστό πρόγραμμα. Μαθητές, σπουδαστές και νέοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε αφιερώματα, πολιτικές συζητήσεις για τα προβλήματα της νεολαίας, σκετς και διάφορα άλλα δρώμενα. Οι εκδηλώσεις κάθε ημέρας θα κορυφώνονται με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και λαϊκό γλέντι. Παράλληλα στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν καθημερινά εκθέσεις, ιστορικά αφιερώματα, καθώς και περίπτερα όπου θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις.


Ηδη έχει κυκλοφορήσει για το Φεστιβάλ το κουπόνι ενίσχυσης της ΚΝΕ, με 5 ευρώ, που οι Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας το διακινούν πλατιά στη νεολαία και τους εργαζόμενους ανοίγοντας την κουβέντα για την πρόταση διεξόδου που προτείνει σήμερα το ΚΚΕ.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και έχει καταφέρει στα 38 χρόνια ζωής του να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ