Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Η κακή συνεννόηση ανάμεσα στον κυβερνήτη αεροσκάφους της ισπανικής εταιρείας «Βουέλινγκ» και στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Σίπχολ της Ολλανδίας, προκάλεσε χτες το συναγερμό της ολλανδικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία έστειλε δύο μαχητικά «F16» να συνοδεύσουν το αρχικά «ύποπτο» για αεροπειρατεία αεροσκάφος. Νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές έκλεισαν τμήμα του ίδιου αεροδρομίου, μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε αρκετές πτήσεις, καθώς το τμήμα των αναχωρήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

ΛΟΜΕ.-- Το ελληνικό πετρελαιοφόρο που κατελήφθη προχτές από πειρατές στα ανοιχτά του Τόγκο εντοπίστηκε ανοιχτά της Νιγηρίας και εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των πειρατών, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τις αρχές του Τόγκο.

ΜΟΜΠΑΣΑ.-- Στους τέσσερις ανήλθαν στη Μομπάσα της Κένυας οι νεκροί από τις προχτεσινές συγκρούσεις αστυνομικών και νεαρών υποστηρικτών ισλαμιστή εξτρεμιστή ιερωμένου. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν με αφορμή την εκτέλεση του ισλαμιστή από άγνωστους ενόπλους.

ΣΕΟΥΛ.-- Σε τουλάχιστον 12 ανέρχονται οι νεκροί από το καταστρεπτικό πέρασμα του τυφώνα Μπολαβέν στην Κορεατική Χερσόνησο. Σημαντικές είναι οι υλικές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, οδικών συγκοινωνιών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ιάπωνες και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι συναντήθηκαν χτες για πρώτη φορά από το 2008 στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Πεκίνο σε μία προσπάθεια να επιλύσουν διμερείς διαφορές.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Οι φινλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν πως παίρνουν «σοβαρά υπ' όψη» τους τις απειλές κατά του Κοινοβουλίου της χώρας, οι οποίες διατυπώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων σε διαδικτυακό χώρο συζήτησης τον Ιούλιο.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ πρότεινε χτες την κατάργηση ...της Γερουσίας για να εξοικονομηθούν περίπου 12.000.000 δολάρια και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την ανακούφιση χιλιάδων πλημμυροπαθών. Ο ίδιος διέκοψε επίσκεψη στη Ν. Αφρική για να δει, όπως υποστήριξε, από κοντά τις προσπάθειες αντιμετώπισης των πλημμυρών που ως χτες είχαν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 13 ατόμων.

ΚΑΪΡΟ.-- Εντεκα ένοπλοι νεκροί, 23 συλλήψεις, και κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων όπλων είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός των ευρύτατων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί ο αιγυπτιακός στρατός, με βαρέα όπλα και τανκς, στη χερσόνησο του Σινά.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, εκ των οποίων οι δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας, σκοτώθηκαν χτες σε επιθέσεις ενόπλων και σε εκρήξεις βομβών στην ιρακινή πρωτεύουσα και στην πόλη Κιρκούκ του βορείου Ιράκ. Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους κυρίως κατά ακραίων ισλαμιστών - σαλαφιστών.

ΑΒΑΝΑ.-- Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση κατά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, τοπική ώρα, σε βενζινάδικο στο Σαντιάγο, στα ανατολικά της Κούβας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για ατύχημα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε δεξαμενή αερίου.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 22 νεκροί, εκ των οποίων 12 στρατιώτες, σε μάχες στο Νότιο Ουαζιρσιτάν και στο Μπατζαούρ. Η επίθεση στο Νότιο Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σημειώθηκε καθώς ο στρατός δέχεται επιθέσεις από μαχητές Ταλιμπάν στην Μπατζαούρ, άλλη μια περιοχή όπου κατοικούν φυλές των Παστούν και οι αρχές λένε ότι έχει στο μεγαλύτερο μέρος της εκκαθαριστεί από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

ΡΩΜΗ.-- Το άδηλο εργασιακό μέλλον και η εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση που καταβροχθίζει, και στην Ιταλία, ασταμάτητα θέσεις εργασίας αλλά και ανθρώπινες ζωές, «όπλισαν» χτες με απελπισία έναν από τους δεκάδες απεργούς ανθρακωρύχους του ορυχείου Carbonsulcis της νοτιοδυτικής Σαρδηνίας που έκοψε τις φλέβες του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι συνάδελφοί του επενέβησαν αμέσως για να τον αποτρέψουν από τα χειρότερα και ζήτησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο της περιοχής. Οι απεργοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρις εσχάτων τονίζοντας στους δημοσιογράφους: «Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αιματηρή επίθεση σε φοιτητική εστία (2012-10-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-22 00:00:00.0)
Το μακελειό συνεχίζεται (2008-08-28 00:00:00.0)
Νέα κλιμάκωση (2007-05-17 00:00:00.0)
Και το αεροδρόμιο στόχος επίθεσης (2007-02-07 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις για τη σφαγή (2006-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ