Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δίπλα στα προβλήματα των αγροτών

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στα χωριά Κεραμίδι και Γριζάνο των Τρικάλων

Τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα και τις λύσεις που απαιτούνται συζήτησε με τους αγρότες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, που περιόδευσε στα χωριά Κεραμίδι και Γριζάνο των Τρικάλων.

Στο Κεραμίδι οι συγκεντρωμένοι αγρότες αναφέρθηκαν στις διαστάσεις επιδημίας που παίρνει το πρόβλημα με το πράσινο σκουλήκι, το οποίο πλήττει τα βαμβακοχώραφα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην παραγωγή και στο αγροτικό εισόδημα.

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες στο 100% της ζημιάς, να δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και σε όσους, λόγω των ζημιών από το πράσινο σκουλήκι, δεν έχουν πιάσει το πλαφόν στρεμματικής απόδοσης που έχει τεθεί, καθώς και για τη λήψη μιας σειράς άλλων μέτρων που είναι αναγκαία.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει κλίμα αναμονής, αλλά χρειάζεται να πάρουν οι ίδιοι οι αγρότες ΤΩΡΑ την ευθύνη και την πρωτοβουλία να οργανώσουν τον αγώνα τους. Και μαζί με τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις να εντάξουν το σύνολο των διεκδικήσεων για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το ασήκωτο κόστος παραγωγής, τα πλήγματα στο αγροτικό εισόδημα που θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα με τη νέα ΚΑΠ, τα χαράτσια, τις δαπάνες που φορτώνονται στην πλάτη τους από τις περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία.

Να συντονίσουν τον αγώνα τους

Τόνισε, δε, ότι πρέπει οι αγώνες τους να συντονιστούν με την πάλη των άλλων εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να βυθίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, γιατί τότε μόνο θα πάρουν άλλη δυναμική και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και να αποσπάσουν έστω και κάποια μέτρα ανακούφισης, που, όμως, πρέπει να είναι καθαρό ότι δε θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, αφού τα πλήγματα είναι πολλά και έρχονται από πολλές πλευρές.

Τέλος, επισημαίνοντας ότι η κρίση στη χώρα μας και τις άλλες χώρες της ΕΕ - Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.ά. - είναι κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, απέδειξε ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή μορφή διαχείρισης μέσα στην ΕΕ και υπογράμμισε ότι στους αγώνες τους οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, μαζί με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος, πρέπει να προτάξουν τον κοινό στόχο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου, με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει με τη δική του λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ