Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μάχη της κλιμάκωσης και η ΠΑΣΕΒΕ

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας

Ο προγραμματισμός και η οργάνωση της δράσης ενάντια στη νέα επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, σε κοινό αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ. Με γνώμονα την κοινωνική συμμαχία συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι σκέψεις γύρω από το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη, σε κάθε κλάδο, σύλλογο και ένωση, να παρθούν αποφάσεις για κοινή δράση με τους εργαζόμενους και από κοινού συμμετοχή σε γενική απεργία καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Γραμματεία ανέλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις και δράσεις. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε είναι το εξής:

«Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης και την οργάνωση της αντίδρασής μας στη νέα επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που οδηγούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία και την ανεργία, το αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πάλης για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που μας πνίγουν.

Συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, παίρνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση να παρθούν αποφάσεις για κοινή δράση με τους εργαζόμενους και κοινή συμμετοχή στη Γενική απεργία που πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.

Καθορίστηκαν οι άξονες πάλης και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι σκέψεις για το πώς η αντίδραση στα βάρβαρα μέτρα θα οργανωθεί σε κάθε κλάδο και σε κάθε σύλλογο και ένωση, μέσα από συνεδριάσεις και συσκέψεις σωματείων και Ομοσπονδιών που θα εξασφαλίζουν την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων.

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις:

Σάββατο 8/9/12: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις.

Τετάρτη 26/9/12: Πανελλαδική ημέρα δράσης για το φορολογικό με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στις κατά τόπου εφορίες.

Τετάρτη 10/10/12: Κινητοποίηση για το καυτό ζήτημα των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ κ.λπ.

Κλαδικές συσκέψεις και κινητοποιήσεις σε κλάδους που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής της κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Δευτέρα 26 Νοέμβρη η Ολομέλεια (2018-11-23 00:00:00.0)
Συνελεύσεις και συσκέψεις (2016-05-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη φοροεπιδρομή (2011-10-11 00:00:00.0)
Μπροστά με νέες δυνάμεις (2006-02-24 00:00:00.0)
Προγραμματισμός δράσης και εκλογή Γραμματείας (2001-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ