Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δουλεύει» για τους μεγαλοκατασκευαστές

Το θέμα ανέδειξε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Τη συμπαιγνία κυβέρνησης - μεγαλοκατασκευαστών, που έχουν συνυπογράψει λεόντειες συμφωνίες για τα μεγάλα έργα με τις λεγόμενες «συμβάσεις παραχώρησης» κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι και τώρα οι εταιρείες ζητούν νέα προκλητικά προνόμια, προκειμένου να επανεκκινήσουν τα έργα, ενώ δεν τηρούν ούτε καν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Σ. Καλογιάννης ισχυρίστηκε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση των έργων και ανέφερε ότι οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν γίνει δεν είναι λεόντειες υπέρ των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά αντίθετα είναι συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο. Είπε ότι τα έργα αρμοδιότητας του ΟΣΕ δεν έχουν σταματήσει και ανακοίνωσε ότι η επέκταση του ΜΕΤΡΟ από το Χαϊδάρι στον Πειραιά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017.

Παρεμβαίνοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση, ενώ επιτίθεται στο λαό με τα αλλεπάλληλα μέτρα, την ίδια στιγμή υλοποιεί τις προκλητικές αξιώσεις των κατασκευαστικών εταιρειών, δεν απαιτεί την υλοποίηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πάγωσαν την κατασκευή των οδικών έργων, συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα διόδια. Μάλιστα, προκλητικά ζητούν να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής τόνισε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν εάν υπήρχε στη χώρα μας ένας ενιαίος δημόσιος φορέας κατασκευών, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ