Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ
Δε διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης»

«Κόντρες» για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και την επιλογή του αγοραστή

Τη διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό της ηπειρωτικής πρότασης εξαγοράς της «ΔΩΔΩΝΗΣ» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «γαλαζοπράσινες» διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου καταγγέλλοντας «αδιαφανείς διαδικασίες και μεροληπτική μεταχείριση των υποψηφίων αγοραστών» στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Αγανακτούν γιατί η διαδικασία πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας δε γίνεται λένε με «διαφάνεια» και οδήγησε εκτός διαγωνισμού το «στρατηγικό επενδυτή» «ΒΙΚΟ» (εταιρεία εμφιαλώσεως νερού) με τον οποίο οι «αγροτοπατέρες» συνέπραξαν μνημόνιο εξαγοράς της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Τα έχει αυτά η όξυνση του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Η πολιτική που από κοινού υποστηρίζουν, του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίησης των πάντων, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για συναλλαγή μεταξύ πολιτικής εξουσίας και μονοπωλίων, με δεδομένη τη σύμφυση που πάντα υπάρχει μεταξύ τους στον καπιταλισμό. Αν και εδώ που τα λέμε, διαφανείς ή αδιαφανείς οι διαδικασίες, το «ζουμί» είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Που διαφανώς ή αδιαφανώς είναι «διεφθαρμένες» γιατί το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα υπηρετούν, τα επιχειρηματική κέρδη που αναζητούν ζωτικό χώρο για να αυξηθούν προστατεύουν. Γι' αυτό και οι διαμαρτυρίες για τη διαδικασία που ακολουθείται στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», όπως και οι «κόντρες» μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου για τον αγοραστή της «ΔΩΔΩΝΗΣ», τη μορφή και το σχήμα ιδιωτικοποίησης, δε συνιστούν τίποτα άλλο παρά πρόκληση και εμπαιγμό για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι κτηνοτρόφοι να απαλλαγούν από όσους επιδιώκουν να αποσπάσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ