Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πλαταίνει το κάλεσμα σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές

Με περιοδείες και εξορμήσεις συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα μεταφέρουν οι ταξικές δυνάμεις στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, με περιοδείες και εξορμήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Καλούν τους εργάτες, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης, αλλά και με στόχο την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, εντάθηκαν οι περιοδείες στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπου η επίθεση των εργοδοτών συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» που αποφάσισε ξαφνικά να ενταχθεί στο ΣΕΛΠΕ (οργάνωση των εργοδοτών) και να βάλει σε εφαρμογή τη σύμβαση που έληξε και προβλέπει μειώσεις των μισθών με κατάργηση των επιδομάτων γάμου και ταμείου. Στα «ΝΟΤΟΣ», αναμένονται νέες αρνητικές εξελίξεις μετά τη λήξη της εκ περιτροπής εργασίας μέσα στο Σεπτέμβρη, σε μια σειρά χώρους αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων περιόδευσε σε «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ», «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ», «ΦΩΚΑ», «ΛΕΡΟΫ ΜΕΡΛΙΝ», «ΦΕΝΑ», «ΝΟΤΟΣ» κλπ. Παντού μετέφερε το κάλεσμα συσπείρωσης στο ταξικό σωματείο και οργάνωσης του αγώνα με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και κλιμάκωσης του αγώνα με γενική απεργία.

Κάλεσμα που βρίσκει απήχηση στους εργαζόμενους στο εμπόριο όπως και σε κάθε κλάδο, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόφαση να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που χτυπά κάθε πτυχή της ζωής τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας η Επιτροπή Αγώνα που αναδείχθηκε μέσα από την απεργία, η οποία πραγματοποίησε εξόρμηση στα καταστήματα με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί και το σωματείο των εργαζομένων της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, που δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Συνταξιούχοι: Ολοήμερη κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ

Σήμερα από τις 8 το πρωί, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ολοήμερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Η κινητοποίησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μαζικής συμμετοχής των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και στο πλαίσιο κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν και τα σωματεία συνταξιούχων από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ